Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Çeşme’nin en iyileri

        Murat BOZOK / HT PAZAR

        Yeme-içme sektörünün içinde olan kimi görsem, kimle konuşsam ‘işlerin kötü olduğunu’ söylüyor. Ger- çekten, son bir senedir turizm bağlantılı olarak yeme-içme sektörü dibe vurmuş durumda. Bu dibe vuruş farklı bölgelerde, farklı ağırlıklarda hissediliyor. Özellikle dış turizme bağlı olan yerlerde durum içler acısı. İç turizme bağlı olan yerlerde ise, yine nispeten kabul edilebilir durumda. Bu bakımdan göreceli olarak şanslı olan yerlerin başında Çeşme-Alaçatı geliyor. Hem İstanbullu gençlerin, hem de İzmir ve civar illerin yazlıkçı- ları sayesinde, bu krizden en az etkilenen yerlerin başında geliyor. Perşembe-pazar günleri arasında restoranlarda yer bulmak imkânsızlaşıyor. Bu yaz sezonunu, Çeşme Paşalimanı’nda işlettiğimiz restoran nedeniyle büyük ölçüde bu bölgede geçirdik. İşlerden fırsat buldukça, dışarıda severek gittiğim ve yemek yediğim mekânlar var. İşte Çeşme’de favori adreslerim...

        En iyi kahvaltı: Noni’s House

        Bu listeyi yaparken, en gönül rahatlığıyla verdiğim karar bu oldu. Açık ara, Çeşme civarında en iyi kahvaltı veren mekân Noni’s House. Yeri biraz merkezden uzak ve arabasız gitmek mümkün değil ancak rezervasyon yaptırıp yer bulabilirseniz emin olun değecektir. Üzüm bağlarının yanında, Alaçatı’nın keşmekeşinden uzak, tamamen el yapımı reçeller, kaliteli ürünlerle, ‘mutluluğun resmi’ Noni’s House. Kendilerine has menemenlerini de yemeyi unutmayın.

        En iyi beach restoranı: Eden 7800

        Çeşme ve Alaçatı’da kendi sahili olan şanslı evlerin sayısı yok denecek kadar az. O yüzden denize girmeyi seviyorsanız beach’lere mecbursunuz. Beach’lerin de en büyük sorunu, yemek işini önemsemediklerinden olsa gerek, yüksek fiyata gerçekten kötü yemek vermeleri. Çeşme’de bunu tersine çeviren mekânların başında Eden 7800 geliyor. Yemekler gerçekten harika. Sevgili Aliye Hanım’ın önderliğinde ve İstanbul’dan herkesin “Doktor” olarak tanıdığı Turan Çetinkaya ekibiyle çok iyi işler yapıyor. Bu oteli gözü gibi seven ve her yıl adım adım daha iyiye taşıyan sevgili Gökhan Bey’in emeklerini de unutmamak gerekiyor.

        En iyi öğle yemeği: Alavya

        Alaçatı’nın tam merkezinde, hem keşmekeşe bu kadar yakın, aynı zamanda bu kadar uzak, geniş ağaçların gölgesinde keyifli bir öğlen yemeği istiyorsanız, Alavya’yı tavsiye ederim. Öncelikle malzemeye önem veriyorlar. Her şeyin en iyisini, en lezzetlisini kullanıyorlar. Yerel pazarların bu kadar güzel ve bereketli olduğu Çeşme’de, bu pazarlara gitmeye üşenen o kadar işletme var ki. Salataları, hamburgeri ve küçük atıştırmalıkları özellikle tavsiye ederim.

        En iyi meze zeytinyağlı: Eflatun

        Alaçatı’da uzun bir süredir, mutfağa gidip açık-büfeden meze ve zeytinyağlı seçtiğiniz mekânlar oldukça popüler. Meze ve zeytinyağlı yapmak kolay gibi gözükse de bu işi hakkıyla yapanların sayısı çok fazla değil. Benim aralarında açık ara favorim Eflatun. Sadece mezeleri yiyip karnınızı doyurmayın. Zira ana yemekleri de çok lezzetli. Kalamarı da denemenizi özellikle tavsiye ederim.

        En iyi akşam yemeği: Tabla

        Eğer romantik ve lezzetli bir akşam yemeği tercih ediyorsanız, Tabla’yı tavsiye ederim. Görmek-görünmek sorun değilse ve yeni lezzetler keşfetmek istiyorsanız, Alaçatı’da Tabla’yı tek geçerim. Farklı bölgelerin sokak lezzetlerini daha rafine bir şekilde sunan, sadece yemeğe odaklı bu restoranda kendinizi şeflere emanet edin ve gerisini merak etmeyin. Tatlıların da tadına bakmayı ihmal etmeyin...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ