Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İETT'nin fenomen şoförü Hikmet Yılmaz'ı emekliliğe Habertürk uğurladı
        1

        Yolcuları soğukta bekleyip üşümesin diye durağa gelmeden arayan, WhatsApp’tan yol bilgisi paylaşan 256 numaralı hattın şoförü Hikmet Yılmaz’ın hikâyesini ilk kez bu sayfalardan okudunuz. Neşeli Günler filmini anımsatan bu otobüste herkes ailenin bir ferdi gibi.

        2

        Herkes birbirini tanıyor, 2 saatlik yolculuk boyunca mahalle kültürünü devam ettirircesine muhabbetin deyim yerindeyse dibine vuruluyor. Pastalar, börekler getiriliyor. Hiçbir yolcu atlanmadan doğum günleri kutlanıyor; tiyatro, sinema gibi aktivitelere gidiliyor.

        3

        Evlerde kısır günlerinde buluşuluyor. Bu otobüsten bol bol kahkaha sesi yükseliyor. Herhangi bir otobüste bunları görmeniz neredeyse imkânsız. Tüm bunları başaran ise ‘Sadece şoför değil onların Hikmet abileriyim’ diyen Hikmet Yılmaz.

        4

        Yeşilçam’da gördüğümüz aile samimiyetini ve saadetini yaşatan bu otobüs günümüzün teknolojiden başını kaldıramayan nesillerine sohbetin güzelliğini ve önemini bir kez daha hatırlatmış olacak ki otobüste gencinden yaşlısına herkes son seferinde hüzün doluydu. Artık o güzergâhta oturmayan yolcular bile Hikmet Abi’yi son seferinde yalnız bırakmamak için gelmişti.

        5

        TİYATRODA VEDA GECESİ

        Habertürk’ün ‘Ailenizin şoförü Hikmet Abi’ haberiyle bir anda gündeme oturan, Türkiye’nin en çok konuşulan ve sevilen ismi olmayı başaran İETT şoförü Hikmet Yılmaz’a dün yolcuları ve İETT ile birlikte Habertürk olarak son seferinde veda sürprizi hazırladık.

        6

        Yıllardır hizmet verdiği 256 numaralı Yeditepe Üniv. Taksim güzergâhında WhatsApp’tan haber vererek soğukta bekletmeyen, yolcularının ‘bir baba, bir abi’ dedikleri şoför Hikmet Yılmaz’ın emektar otobüsünü veda seferi için süsledik. Son seferini rengârenk otobüste yapan ve artık emekli olan Hikmet Abi ile son röportajını yaptık. Herkesin birbirini tanıdığı aile otobüsünün bu son seferi oldukça hüzünlü geçti.

        7

        Hikmet Yılmaz ‘Hüzünlenmek yok, ağzımızın tadı daim olsun’ diyerek yolculara otobüste baklava ikram etti. Emeklilik hediyelerini veren yolcular akşam için Hikmet Yılmaz’a veda gecesi düzenledi ve tüm 256 yolcuları dün akşam veda gecesi kapsamında tiyatro oyununda buluştu.

        8

        Hikmet Abi yolcuları akbil okutma cihazının yanına ikram için koyduğu baklavalarla karşıladı. İstanbulkartını basan baklavasını alıp otobüse geçti.

        9

        ‘HAYALİM KARADENİZ TURUYDU’

        Hikmet Abi artık emekli. Onu belki şoför koltuğunda göremeyeceğiz ama o 256 hattının fertleriyle her zaman görüşeceğini söylüyor. ‘Biz zaten evlerimize gider geliriz, ailecek görüşürüz. Kopmayız birbirimizden’ diyen yolcuların da Hikmet abilerini bırakmak gibi bir niyetleri yok.

        10

        58 yaşındaki Hikmet Yılmaz şimdi hayali olan ama bir türlü gerçekleştiremediği Karadeniz turuna gitmek için gün sayıyor: “Askerlik arkadaşımla hayalimiz Karadeniz’i gezmekti. Karadeniz turu yapacağız. Hanımım vefat ettikten sonra kızımla baş başa kalmıştık ama artık ailemiz genişledi. Yolcularımla aile gibi olduk. Her zaman da görüşeceğiz.”

        11

        Şimdi yolcuların tek dileği Hikmet abileri yerine gelecek şoförün Hikmet Yılmaz’ı aratmaması: “Hikmet Abi kadar samimi, babacan olmayabilir ama inşallah en az onun kadar sever işini ve bu güzel düzenin devam etmesine yardımcı olur. Biz onu şoför Hikmet değil ailemizden biri olarak gördük, göreceğiz. Hikmet Abi tüm şoförlere örnek olsun.”

        Nagihan ALAN / GAZETE HABERTÜRK

        12