Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Ben onları dede gibi sevdim"

        BURSA,(AHT)- BÜLENT CİVANOĞLU

        Evden kaçan 14 yaşlarındaki üç ilköğretim öğrencisi ile ilişkiye girip, ardından da başka erkeklere pazarladıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılar arasında bulunan 70 yaşındaki emekli hava astsubay, "Ben onları dede gibi sevdim" dedi. Kızlar ise, "Bu kişiler bilmediğimiz bir eve götürerek; burada esrar içirip, spreyle bizi bayıltıktan sonra tecavüz etti" dediler.

        Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekipleri, evden kaçan ve geri dönen kızlarının vücutlarındaki morlukları gören bir ailenin ihbarı üzerine, aynı okulda öğretim gören ilköğretim okulu öğrencisi kız çocukları 14 yaşlarındaki P.A., T.A. ve Ş.E.'nin ifadesine başvurdu.

        Arkadaş olan kızlar, zaman zaman evden kaçtıklarını ve bu süre içinde A.A (20), T,Ş (20) Y,K (23), ile tanıştıklarını bu kişilerle sevgili olduklarını belirterek, "Bu kişiler bilmediğimiz bir eve götürerek; burada esrar içirip, spreyle bizi bayıltıktan sonra tecavüz etti. Sonra da başka erkeklere de pazarladılar" dediler.

        Polis bunun üzerine yaptığı operasyonda, genç kızların sevgilisi olduğu iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin yakalanmasının ardından, bu kişiler aracılığıyla para karşılığı kızlarla ilişki kurduğu iddia edilen M.T. (36), G.Ş. (20), İ.A (19)., F.Y. (48) de yakalandı. Ama küçük kızlar, evden kaçtıkları zamanlarda 70 yaşında bir kişiyle tanıştıklarını ve bu kişinin de kendilerini elle taciz ettiğini anlatınca, emekli hava astsubay olan O.B. de gözaltına alındı. O.B., "Ben onları bir dede gibi sevdim. Kötü niyetim yoktu, zaten bir cinsel hayatım" yok şeklinde ifade verdi.

        Gözaltına alınan 8 kişi, "Yaşı küçük kızı alıkoymak, pazarlamak, para karşılığı ilişkiye girmek, cinsel istismar" suçundan adliyeye sevk edilirken olayla ilgili 10 kişinin de arandığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ