Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tunceli'de karakola saldırı

        Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda biri karakol komutanı 4 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Teröristlerin geçiş noktası olarak bilinen bölgeye çok sayıda jandarma özel harekat timi sevkedildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Durumu ağır olan iki asker, Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Şehit olan 4 askerin kimlikleri belli oldu. Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk (40), Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit (26), er Adem Şimşek (21) ve er Ahmet Eyce (21)'nin şehit olduğu bildirildi.

        Barış SARICA/ TUNCELİ (AHT)

        Tunceli'nin Nazimiye ilçesiBingöl Yayladere sınırında bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na saat 23:00 sıralarında teröristlerce roketatar ve ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Taciz ateşinden karakol komutanının da aralarında bulunduğu 4 asker şehit oldu 2'si ağır 7 asker yaralandı. Hain saldırı sonrası çatışma çıktı. Karakolda görevli askerlerin saldırıya karşılık vermesi gecikmedi. Karakola sızmaya çalışan teröristler nöbetçiler tarafından püskürtüldü. Yağışlı ve sisli havadan faydalanıp ormanlık alana kaçan kalabalık terörist grubu mensuplarının bir bölümü kaçarken geride kalanlar,

        güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. Havanın sisli olması nedeniyle helikopterler kalkamadı. Günün ilk ışıklarına kadar süren sıcak çatışmada PKK terör örgütü mensupları ağır zayiat verdi, ancak çatışma devam ettiği için ölen terörist sayısı açıklanmadı.

        Saldırıda yaralanan 7 asker ambulanslar ile Elazığ Asker Hastanesi'ne sevkedildi. Yaralı askerlerin ikisinin durumu ağır olduğu bildirildi. Sabah saatlerinde sisin dağılması üzerine bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Havalanan kobra tipi helikopterler teröristlerin saklandığı sığınakları bombalıyor.

        TERÖRİSTLERİN GEÇİŞLERİ ENGELENİYORDU

        Stratejik bir öneme sahip olan Sarıyayla Jandarma Karakolu, Tunceli- Bingöl Yayladere sınırında bulunuyor. Teröristlerin kış ve yaz aylarında geçişlerini önlemek için yıllar önce kurulan karakol daha önce PKK'lılara büyük zayiat vermişti.

        - KAYSERİLİ ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

        Hain saldırı sonrası şehit düşen 4 askerden Kayserili Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in evine ateş düştü. Acılı haberi alan şehidin 1 yıllık eşi fenalık geçirdi.

        Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla karakoluna yapılan saldırıda aralarında karakol komutanının da bulunduğu 4 asker şehit olurken, ikisi ağır 7 asker de yaralanmıştı. Şehit askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in (26) Kayseri'de yaşayan ailesine Garnizon Komutanlığı'nda görevli yetkilileri sabah saatlerinde acılı haberi bildirdi.

        Evlatlarının şehit olduğunu öğrenen anne Nazmiye Koçyiğit ile baba Mustafa Koçyiğit, gözyaşlarına boğulurken, 1 yıllık eşi Lale Koçyiğit ise fenalık geçirdi.

        Burada gözyaşları içerisinde konuşan acılı baba Mustafa Koçyiğit, "Yeter ki vatan sağ olsun" dedi.

        BAŞÇAVUŞ HASAN ÖZÜBERK'İN BABASI: ''BAŞIMIZ SAĞOLSUN''

        Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk'in (40) Kilis'teki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

        Kilis Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Kadan, şehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk'in Nedim Ökmen Mahallesi Çiçekli Sokak'ta bulunan baba evine gelerek psikolog ve sağlık ekipleri nezaretinde aileye oğullarının şehit olduğu bilgisini verdi. Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Sultan ve baba İsmail Özüberk'e sağlık ekipleri müdahale etti. Ailenin ve yakınlarının ağıtlarının yükseldiği şehit evine Türk bayrağı asıldı.

        Üzüntüden konuşamayan baba İsmail Özüberk gazetecilere, ''Başımız sağolsun'' diyebildi.

        Şehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk'in 18 yıllık asker olduğu, eşi Çiçek, oğlu Metehan (16) ve kızı Nehir'in (6) İzmit'te yaşadıkları belirtilirken, İzmit'te görevliyken 1 yıllık görev için Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na atandığı bildirildi.

        Şehit Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk'in İzmit'teki ailesinin bugün uçakla Kilis'e getirileceği kaydedildi.

        - TERHİSİNE 18 GÜN KALA ŞEHİT OLAN ASKERİN EVİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

        Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Adem Şimşek'in Muğla'nın Fethiye ilçesindeki evine ateş düştü.

        Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Karakolu'na dün gece teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 4 askerden Adem Şimşek'in (21) Kemer Beldesi Alaçat köyündeki baba ocağına bu sabah ulaşan acı haberle ateş düştü. Terhisine 18 gün kala şehit olan erin babası Ramazan Şimşek ve annesi Müzeyyen Şimşek gözyaşlarına boğuldu. Köydeki herkes şehit askerine evine toplanırken eve ve sokak girişine Türk bayrakları asıldı. Şehit askerin cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası köyde defnedileceği

        öğrenildi.

        -JANDARMA KOMANDO ER AHMET EYCE'NİN TEZKERESİNE 4 AY KALDIĞI ÖĞRENİLDİ

        Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Sivaslı jandarma komando er Ahmet Eyce'nin tezkeresine 4 ay kaldığı öğrenildi.

        Jandarma komando er Ahmet Eyce'nin (21) şehit düştüğü haberi, Sivas'taki ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.

        Kılavuz TOKİ Konutları'nda yaşayan 3 çocuklu Eyce ailesine, acı haberi sabah Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Personel Şube Müdürü Albay Levent Öcal, sağlık ekipleri gözetiminde verdi.

        Şehidin babası Bekir ve annesi Nebahat Eyce, çocuklarının şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarını tutamadı.

        Baygınlık geçiren anne Nebahat Eyce'ye sağlık ekiplerince müdahale edildiği bildirildi.

        Sivas Devlet Hastanesinde ambulans şoförü olarak görev yapan baba Bekir Eyce'nin, bugün izinli olduğundan sabah evde bulunduğu, oğlunun şehit haberiyle büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi.

        Şehidin kardeşleri Onur (11) ve Orhan Eyce (16) de olayın üzüntüsünü yaşadı.

        İlköğretim öğrencisi Onur Eyce, ağabeyinin askerde çekilmiş fotoğrafına sarılarak ağladı. Baygınlık geçiren lise öğrencisi Orhan Eyce'ye de sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti.

        Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, evlerine gelerek Eyce ailesine baş sağlığı ve sabır diledi.

        Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Ahmet Eyce de adaşı olan yeğeni Ahmet Eyce'nin şehit olması üzerine eve gelip, ailesini ve yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

        Şehidin ailesinin yaşadığı evin girişi ile çevredeki konutların balkonları ve pencerelerinin Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü.

        Ahmet Eyce'nin şehit olduğu haberini alan akrabaları ve komşuları, Eyce ailesine taziye dileklerini iletiyor.

        Şehidin ailesinin evinin önünde Sivas Asker Hastanesine bağlı sağlık görevlileri ile ambulans hazır bekletiliyor.

        Öte yandan, ailenin, çocukları Ahmet Eyce ile en son dağıtım izninde yüzyüze görüştüğü öğrenildi. Eyce'nin tezkeresine 4 ay kaldığı belirtildi.

        Şehit Ahmet Eyce'nin cenazesinin, yarın Ulu Cami'de kılınacak namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Askeri Şehitlik'te toprağa verileceği kaydedildi.

        Eyce ailesinin 3 erkek çocuğundan en büyüğü olan 21 yaşındaki Ahmet Eyce'nin lise mezunu olduğu, askere gitmeden önce kentteki bir çiçekçide çalıştığı öğrenildi.

        -JANDARMA ÖZEL HAREKAT EKİPLERİ, SAĞANAK YAĞIŞ ALTINDA 35 KİLOMETRE YÜRÜYEREK OLAY YERİNE ULAŞTI

        Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırının ardından, jandarma özel harekat ekipleri karakola ulaştı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırdığı Sarıyayla Jandarma Karakolu'na sevk edilmek istenen askeri birlikler, havanın sisli olması nedeniyle helikopterlerle intikal edemeyince 35 kilometrelik yolu yürümek durumunda kaldı.

        Yaklaşık 100 kişilik jandarma özel harekat ekibi, karakolun bulunduğu Sarıyayla köyüne, stabilize olan yola patlayıcı madde döşenmiş olma ihtimaline karşın Nazimiye ilçesinden olay yerine kadar yürüdü. Sağanak yağış altında 35 kilometre yolu yürüyerek Sarıyayla köyüne ulaşan özel harekat ekibinin, köydeki karakolun güvenliğini sağlayacağı ve olay yerinde arazi tarama faaliyeti yürüteceği öğrenildi.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı dün gece Tunceli Nazımiye'de meydana gelen terörist saldırısında bir Astsubay, bir Uzman Çavuş ve iki Er'in şehit olduğunu bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde dün gece Tunceli Nazımiye'deki karakola yapılan terörist saldırısı konusunda bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakoluna, 30 Nisan 2010 günü saat 22:45 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma teşebbüsü esnasında çıkan çatışmada, 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 2 Er şehit olmuş ve 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 5 Er yaralanmıştır. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınmıştır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ