Yağışlar devam edecek
Meteoroloji uyardı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışların devam edeceği uyarısında bulundu.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin büyük bölümünde görülecek yağışların, öğle saatlerinden sonra İstanbul Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kütahya, Manisa, Uşak, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde (Nallıhan, Beypazarı, Ayaş, Polatlı, Çamlıdere, Güdül, Kızılcahamam, Çubuk, Kazan, Etimesgut, Sincan) kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.
Su baskını, sel ve yıldırım risklerine dikkat çekilen açıklamada, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.
-YAĞIŞIN ÖĞLEDEN SONRA KUVVETLENMESİ, YARINDAN İTİBAREN ETKİSİNİ KAYBETMESİ BEKLENİYOR
İstanbul'da üç gündür etkili olan sağanak yağışın, öğleden sonra kuvvetlenmesi, yarından itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak yağışın öğleden sonra tekrar kuvvetlenmesinin beklendiğini bildirdi.
Kentte, gece saatlerinde önemli bir yağışın beklenmediğini ifade eden Yıldırım, yarından itibaren de yağışın etkisini kaybedeceğini belirtti.
Yıldırım, hafta sonu ise sıcaklıkların mevsim normallerine çıkacağını söyleyerek, sıcaklıkların 30 dereceye kadar çıkacağının tahmin edildiğini söyledi.
Son 24 saatte Sarıyer'de metre kareye 50, Göztepe'de 18, Beykoz'da 18, Eminönü'nde 18, Florya'da 18 ve Kartal'da 14 kilogram yağış düştüğünü belirten Yıldırım, son 72 saatte de Pendik'te metre kareye 134, Sarıyer'de 123, Göztepe'de 118, Beykoz'da 98, Eminönü'nde 86, Kartal'da 74, Şile'de 64, Florya'da 54 ve Bakırköy'de 47 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.
AA