Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sanat galerilerine ‘içki’ saldırısı

        Habip ATAM-Eray EROLLU-Serhat ALAATTİNOĞLU/ AHT

        Beyoğlu Tophane semtinde, dün akşam toplu açılışları yapılan sanat galerilerine saldırı yapıldı. Yaklaşık yirmi kişilik bir grubun saldırısı sonucu 5 kişi yaralanırken, sanat galerilerinde maddi hasar meydana geldi. Polise ifade veren sanatçılar, olayı bir linç girişimi olarak nitelerken, sanatçı Bedri Baykam, "Olay 17 yıl sonra bir yarı Madımak özelliği taşıyor" dedi.

        Beyoğlu Tophane, Boğazkesen'de toplu olarak açılışlarını yapan altı sanat galerisine dün akşam saat 21:00 sularında yirmi kişilik bir grup tarafından saldırıda bulunuldu. Edinilen bilgiye göre, ortak açılış törenlerini yapan sanat galerilerine, coplarla ve şişelerle saldıran yirmi kişilik grup, 5 kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaralananlardan Nazım Diktaş ve Şevket Kaan, Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde tedavi edilirken, diğer üç yaralının durumunun da iyi olduğu öğrenildi. İddialara göre, galeri açılışı sırasında sokakta içki içilmesi, saldırının nedenleri arasında. Polis, 21 kişinin ifadesine başvurdu.

        LİNÇ OLABİLİRDİ

        Olayın görgü tanıklarından sanatçı, Antonio Cosentino, Habertürk'e "Art Work projesi kapsamında sokaktaki bütün galeriler aynı gün açılış düzenledi. Bu akşam, Pi, Outlet, Non ve diğer galerilere saldırdılar. Galericiler kepenkleri acilen indirmeseydi bu linç gibi bir şeydi. Daha önce tasarlanmış, bugün seçilmiş, bugün orada açılış yapılacağı biliniyordu. Biber gazı atıldı, coplarla dövdüler insanları Yüzlerine şişe sokmaya çalıştılar. Ondan sonra aynı grup benim de içinde bulunduğum Outlet Galeri'ye geldi. Biz kapıda mücadele verdik. Camları kırdılar, galerici kepenkleri indirdiği için biz kurtulduk" dedi.

        BAYKAM: YARI MADIMAK

        Karakolda bulunan bir diğer sanatçı Bedri Baykam ise ifadesinde olayın 17 yıl sonra yarı Madımak özelliği taşıdığını söyledi. Baykam, Habertürk'e "Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği başkanı olarak olayı öğrenir öğrenmez Tophane'ye gittim. Arkadaşlarım ifade vermek üzere Beyoğlu Ağacami Karakolu'na geldi. Arkadaşlarım ifade veriyor. Olayın faillerinin yapılması için polise müraccaat yapıyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ