Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Bebeğimle Türkçe konuştuğum için şiddet uyguladı'

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da, şiddet uyguladığı için evden kaçan eşini almaya gittiğinde başına taşla vurulup, sırtından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen Zeyni Alper'in (21) katil zanlısı kayınbabası ile 3 kayınbiraderi yargılanmaya başladı. Suçu İlhan Gümüş (27) üstlenip, babasının suçsuz olduğunu iddia ederken öldürülen kişinin nikahsız yaşadığı Süner Gümüş (19), olay günü Zeyni Alper'in, bebeğiyle Türkçe konuştuğu için "Neden Kürtçe konuşmuyorsun?" diye kendisine bağırıp şiddet uyguladığını iddia etti.

        Döner ustası Zeyni Alper, şiddet uyguladığı iddiasıyla babasının evine kaçan nikahsız yaşadığı Süner Gümüş'ü (19) 17 Şubat'ta almak için kadının babası Serhan Gümüş'ün (42) oturduğu Gürpınar Mahallesi'ndeki eve gitti. İddiaya göre çıkan kavgada, Serhan Gümüş çocukları ile birlikte, Zeyni Alper'in başına taşla vurup, sırtından bıçakladı. Alper ölürken tutuklanan Serhan Gümüş ile oğlu İlhan ve tutuksuz diğer oğulları Ö.G. (15) ile M.G. (16), haklarında Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılanmaya başladı.

        "BEN ÖLDÜRMEDİM"

        Hakkında haksız tahrik sonucu adam öldürdüğü gerekçesiyle 18 yıla kadar hapis cezası istenen ve polisteki ifadesinde damadını kendisinin öldürdüğünü itiraf eden kayınbaba Serhan Gümüş, mahkemede ifade değiştirdi. Gümüş, damadını oğlu İlhan'ın öldürdüğünü öne sürerek, "Damadım devamlı kızıma şiddet uyguluyordu, kızım da kaçıp eve geliyordu. Ben de kızımı tekrar kocasının yanına gönderiyordum. Olay gecesi de evimizi bastı. Kapıyı kırıp içeri girdi. Yatıştırmaya çalıştım, küfürler edince oğlum İlhan (Buraya kadar, yeter) diyerek bir taş alıp kafasına fırlattı. Ondan sonra ne olduğunu bilmiyorum" dedi.

        "VİCDAN AZABI ÇEKİYORDUM, BEN ÖLDÜRDÜM"

        Babası gibi 18 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan İlhan Gümüş ise suçlamayı kabul etti. Olaydan sonra babasının suçu üstlendiğini belirten Gümüş, "Evimize zorla girip elindeki bıçağı anneme salladı. Annemin kolu kesildi. Yerdeki taşı alıp kafasına attım. Sersemledi. Bana yumruk savuruyor, bıçağı sallıyordu. Elinden bıçağı alıp salladım, sırtına geldi. Vicdan azabı çektiğim için suçumu itiraf ettim. Çok pişmanım, amacım öldürmek değildi" diye ifade verdi.

        "ENİŞTEM KAFAMA SİLAH DAYAMIŞTI"

        9 yıl hapis cezası istenen tutuksuz sanıklardan Ö.G. olay sırasında evde olmadığını, ancak olaydan önce eniştesinin kendisini kaçırttığını belirterek, "Ablamın kendisine dönmesi için kafama uzun namlulu silah dayadı. Elindeki telefonla da konuşuyordu, (10 dakikaya gelmezse kafasına sıkarım) diyordu. Sonra (Barış olacak) diyerek bıraktı" dedi. M.G. ise polise haber vermeye gittiğinde olayın meydana geldiğini söyledi.

        "KAYINBABASI TAŞLA VURDU"

        Daha sonra tanıklar dinlendi. Tanık Mehmet Nur Dal (18), Zeyni Alper ile birlikte eşini almaya gittiklerini belirterek, "Zeyni kapı açılmayınca kendi açıp içeri girdi. Girer girmez kayınbabası taşla kafasına vurdu, daha sonra 2-3 genç geldi. Büyük olan bıçakla Zeyni'yi sırtından bıçakladı" dedi. Sanık Serhan'ın eşi Feride Gümüş (41) ise, damadının kafasına taşla eşinin vurduğunu, bıçağı ise kimin vurduğunu görmediğini söyledi.

        "BEBEĞİMLE TÜRKÇE KONUŞTUĞUM İÇİN BANA KIZIYORDU"

        Nikahsız yaşadığı kişi öldürülen, babası ve kardeşleri de sanık olarak yargılanan Süner Gümüş de tanıklık yaptı. Zeyni Alper'in alkol ve uyuşturucu kullandığını, kumar oynadığını ve kendisine devamlı şiddet uyguladığını iddia eden Gümüş, "Sığınmak için babamlara gittiğimde babam (Başımızı belaya sokacaksın) diye beni her defasında eşimin yanına göndermişti. Olay günü kıyafetlerini ütülemediğim için tartıştık. Evde ütü yoktu. En son tartışmamız ise 10 aylık bebeğimle Türkçe konuştum diye çıktı. (Niye Kürtçe konuşmuyorsun?) dedi. Bu tür şeylerle tartışıp bana şiddet uyguluyordu" şeklinde konuştu.

        Öldürülen Zeyni Alper'in babası Şükrü Alper (60) oğlunun planlı şekilde öldürüldüğünü iddia edip sanıklardan şikayetçi oldu. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ