Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Patlamadan iki saniye sonra!

        Bülent CİVANOĞLU / BURSA (AHT)

        Bursalı fotoğrafçı Ahmet Çetin (45), Taksim'deki patlamadan iki saniye sonra deklanşöre bastı ve kanlı terör eyleminin dehşetini kare kare kaydetti.

        Bursa'nın Yıldırım İlçe Belediyesi'nde çalışan fotoğraf sanatçısı Çetin, "Hala gördüklerimin etkisindeyim" dedi. Çetin, kaldığı otelden penceresinden boğazdaki gemileri çekmeye çalışmasa, o dakikalarda meydanda olacaktı...

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Boğaz Köprüsü'ndeki havai fişek gösterisini fotoğraflamak için İstanbul'a giden, Taksim Meydanı'nı gören bir otele yerleşen ve üç yıldan beri fotoğraf çeken bir çocuk babası Ahmet Çetin, saat 10.40 sıralarında otel penceresinden, boğazdan geçen gemileri fotoğraflamaya çalışıyordu. İşte tam o anda büyük bir patlama sesi duydu ve diğer pencereye koşup, ne olduğunu bile anlamadan deklanşöre basmaya başladı. Çektikleri ise, 32 kişinin yaralandığı terör saldırısının dehşet yaşandığı ilk anlarıydı.

        "ORTALIK MAHŞER YERİ GİBİYDİ"

        Gördüklerini "Mahşer yeri gibiydi" diye tanımlayan Çetin, fotoğraf makinesinin vizöründen tanık oldukları karşısında şok olsa da, fotoğraf çekmeyi bırakmadı. Dehşeti kare kare görüntüleyen Çetin, "Yaşanan sağır edici patlama sesinin ardından ortalık silah sesleriyle inlemeye başladı. Bir taraftan bağıranlar, bir taraftan yardım isteyen polis ve vatandaşlarla ortalık kan gölüne göndü. ?Dikkat, canlı bomba' diye bağıranlar oldu. Meydan, mahşer yeri gibiydi. Gördüklerim karşısında hala şoktayım" dedi.

        "BEN DE ÖLMÜŞ OLABİLİRDİM"

        Ahmet Çetin, "Kaldığım otelden alışveriş için Taksim Meydanı'na inecektim. Bu sırada camdan baktığımda, denizdeki ters ışığın enteresanlığı gözüme çarptı. Bu sırada iki gemi karşılıklı geliyordu. Yan yana gelmelerini bekledim. Sanırım bu arada yarım saat geçti. Gemileri çekmeye çalışırken patlama oldu. O iki yük gemisi olmasa, belki ben de şu anda ölmüş ya da yaralanmış olabilirdi" diye konuştu.

        "GÖREV OLARAK GÖRÜP FOTOĞRAF ÇEKTİM"

        Gördüklerinin etkisini halauzun süre atlatabileceğini sanmadığını anlatan Çetin, "Ben bir fotoğraf sanatçısıyım. Savaş muhabiri değilim. Ama aynı öyle davrandım. O anda aklımda sadece fotoğraf çekmek vardı. Yaşadığım şoku şimdi bile atlatmış değilim. Gördüklerim çok acıydı, birçok insan kaçışırken ben onlara yardım etmek istedim. Ama kaldığım otelden çıkmam söz konusu değildi. Bu durumda vicdanen rahatsız oldum ama, o an elimden sadece fotoğraf çekmek geliyordu. Bunu bir görev kabul ederek bu fotoları çektim. Bu fotoğrafların olayı aydınlatmaya çalışan polisin işine yarayacağın düşündüm" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ