Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sabıkalı faytoncu serbest, ada tedirgin!

        Turhan Arslanoğlu/AHT

        Daha önce kayıtlara geçen 5 ayrı cinsel saldırı olayıyla gündeme gelen Büyükada’daki son skandalda ilginç gelişmeler yaşanıyor. Ada’da fayton gezisi yapmak isteyen Amerikalı kadın turiste cinsel organını göstererek tecavüz etmek istediği öne sürülen N.U’nun suç dosyasının kabarık olduğu ortaya çıktı. Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü’nün verilerine göre, faytoncu N.U. hakkında 01.01.1999 ve 31.01.2002 tarihlerinde hırsızlık, 01.08.2004 ve 01.01.2005’te yağma, 05.03.2009 ve 11.05.2009 tarihlerinde de kasten yaralama suçlarından işlem yapıldı.

        ‘HUZURUMUZ KALMADI’

        6 ayrı suçtan poliste kaydı bulunduğu halde Büyükada’da faytoncu olarak çalışan zanlı, Amerikalı turistin şikayetinden sonra gözaltına alındı. Ancak N.U., dün sevkedildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Ada Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen N.U.’nun, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi. Amerikalı kadın turist olayla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, faytoncunun serbest bırakılması Ada sakinleri arasında huzursuzluğa yol açtı. Diken üstünde yaşadıklarını söyleyen Ada sakinleri, “Adamızda bir tecavüz girişimi oldu. Bunun üstünün kapatılmasından korkuyoruz. Eskiden adamız daha yaşanabilir bir yerdi. Son 2-3 yıldır bu tarz olaylar olmaya başladı. Ailelerimiz var. Huzursuzuz. Bu tip sabıkalı kişilere burada çalışma izni verilmesin” dediler.

        İBB’NİN DENETİMİNDE

        Bundan üç gün önce yaşanan olayda, faytoncudan şikayetçi olan Amerikalı turist M.C.H., zanlıyı teşhis etmişti. Adalar Belediyesi de, önceki gün yaptığı açıklamada, faytoncularla ilgili sık sık şikayet aldıklarını belirterek, “Adalardaki faytoncuların denetimi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait İSPARK’ta. Sabıka kayıtları da İBB tarafından alınıyor. O nedenle biz müdahale edemiyoruz.” demişti.

        SIKI DENETİM GEREKİYOR

        Malatya Emniyeti’nin verdiği bilgiye göre tam 6 ayrı suçtan poliste kaydı bulunan N.U., buna rağmen İstanbul’un en güzel köşelerinden Büyükada’da faytonculuk yapıyordu. Amerikalı kadın turiste tecavüze yeltendiği öne sürülen zanlı, daha önce hırsızlıktan yağmaya kadar birçok suça karıştı. Büyük korku yaşayan vatandaşlar faytonculara sıkı denetim istiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ