Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kuvvetli yağışlara dikkat!

        SON GÜNCELLEME: 16 ARALIK 2010 - PERŞEMBE / 11:15

        ÜLKE ÜLKE İL İL EN GÜNCEL VE EN DETAYLI HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; Bugün (16.12.2010 Perşembe); Muğla ve Antalya çevrelerinde ‘’aşırı’’, Marmara'nın batısı (İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ), Güney ve Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Denizli), Göller yöresi (Isparta ve Burdur), Doğu Akdeniz'de (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş) ‘’kuvvetli’’ yağış bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gökgürültülü sağanak, Edirne, Kırklareli, Bolu, Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklığı

        Rüzgar; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek. Hava sıcaklığı; Kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

        Yağışlar

        17.12.2010 Cuma ; Ülkemizin büyük bir bölümünde yağışların etkisini sürdürmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Antalya'nın Alanya, Serik, Gazipaşa, Manavgat, İbradı ve Finike ilçelerinde ‘’aşırı’’, Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş), Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan) ile Muğla’nın Fethiye ve Dalaman ilçelerinde çevrelerinde ‘’kuvvetli’’ yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gökgürültülü sağanak, Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        Rüzgar

        Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel), İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek. Hava sıcaklığı; Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

        Hafta sonunda sıcaklık artacak

        18.12.2010 Cumartesi günü doğu bölgeleri etkileyecek yağışlara ilave olarak 19.12.2010 Pazar günü batı bölgelerimizin Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının hafta sonunda batı bölgelerden başlayarak ülke genelinde 3 ila 5 derece artması bekleniyor.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ