Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Feci şekilde can verdiler!

        Bülent CİVANOĞLU / BURSA (AHT)

        Bursa'da arızalanan tankeri çekmek için yol kenarında duran aynı firmaya ait 3 tankerin şoförüne, kontrolden çıkan mıcır yüklü kamyon çarptı. Kazada 3 sürücü olay yerinde feci şekilde can verirken, 3 tankerin de boş olması faciayı önledi.

        Kaza akşam saatlerinde Bursa-İzmir Karayolu'nun 34. kilometresinde yaşandı. Alınan bilgiye göre bir petrol firmasına ait olan (TurkOil) 33 PR 772 plakalı boş tanker arızalanınca, yardımına aynı firmaya çalışan iki tanker koştu. 33 AST 86 ve 33 AST 87 plakalı boş tankerlerin sürücüleri, yol kenarına park edip, arızalı tankeri kendi tankerlerden birine bağlamak istedi. Bu sırada aynı yöne giden İdris Beyder'in kullandığı 16 YV 639 plakalı mıcır yüklü kamyon, iddiaya göre kendisini geçmek isteyen bir aracın sıkıştırması üzerine yol kenarında gerekli tedbirleri almadığı öne sürülen boş tankerlerin arasına daldı.

        Kazada kamyonun çarptığı tanker şoförleri Murat Yazar ve Cezmi Bayil ile kimliği belirlenemeyen diğer sürücü olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Kaza yapan araçların petrol tankeri olması nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ile ambulans gönderilirken, tankerlerin boş olması daha büyük bir faciayı önledi.

        Yolun İzmir'e gidiş istikameti kısa süre trafiğe kapanırken, kazayı yara almadan atlatan kamyon sürücüsü İdris Beyder gözaltına alındı.

        Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ