Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Adalar'a yeni yüz!

        Ada sahilleri yepyeni bir görünüme kavuşturuluyor. Büyükada Gülistan Caddesi’nde başlatılacak yeni proje kapsamında, yıkım çalışması gerçekleştirildi. Sahilde yıllardır salaş görünümleriyle çirkinlik abidesi haline gelen balık lokanları ve kafeler, ön görünümprojesi çerçevesinde dün belediye ekipleri ve işletme sahiplerinin ortak çalışmasıyla yıkıldı.

        BAMBAŞKA OLACAK

        Söz konusu proje kapsamında toplam 1200 metrekarelik alanda yıkım gerçekleştirildi. Caddede bulunan toplam 9 adet restoran ve kafeterya, Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayladığı proje ile yeni görünüme kavuşturulacak. Yeni düzenlemeyle birlikte insanların sahil şeridinden faydalanması için seyir ve yürüme alanları oluşturulacak.

        İŞLETMECİLER MEMNUN

        Yıkılan balık lokantalarından biri olan Ali Baba Restoran’ın sahibi Ali Bayındır, yapılan düzenlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Modern görünümlü bir projeninmüşterilerimiz açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Umarımbu proje en kısa zamanda gerçekleşir. Biz de müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunarız” dedi. Yıkımın ardından incelemelerde bulunan Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu ise, Adalar’a yakışmayan bu görüntünün artık sona erdiğini söyledi. Farsakoğlu, “Diğer adalar için de planlanan ön görünüm projelerini en kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.

        ‘ADALAR BU GÖRÜNTÜYÜ HAK ETMİYORDU’

        Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, yıkım çalışmalarının ardından bölgede incelemelerde bulundu. Büyükada sahilinin tamamen değişeceğini dile getiren Farsakoğlu, diğer adalarda da aynı çalışmanın yürütüleceğini söyledi. Başkan, “Adalar bu çirkin görüntüyü hak etmiyordu” dedi.

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ