Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tarkan'ın uyuşturucu davası yapıldı!

        Ünlü sanatçı Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında "uyuşturucu madde bulundurma, kullanma, satma ve satılmasına aracılık etme" suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşmasında tahliye kararı çıktı. Tarkan'ın katılmadığı duruşmada mahkeme tutuklu yargılanan 2 sanığın tahliyesine karar verdi.

        "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 2 yıla kadar hapsi istenen Tarkan, Tayland'da olduğu gerekçesiyle mazeretli olarak duruşmaya katılmadı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada davanın iki tutuklu sanığı Recep Aytek ve Abdülmelik Geniş, 6 tutuksuz sanık ve Tarkan'ın avukatı Günsel Dede hazır bulundu. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Recep Aytek, kokain bağımlısı olduğunu, kesinlikle satma ve temin etme suçlarını kabul etmediğini söyledi. Aytek, iddianamede kendisi için kullanılan "baron" lakabını ilk kez emniyette duyduğunu, böyle bir lakabının olmadığını söyledi. Abdülmelik Geniş ise hakkındaki iddiaları reddederek, "Buradaki kimseyi tanımıyorum" dedi.

        Tutuksuz sanıklardan Kubilay Keskin de, tutuklu sanıklardan Recep Aytek'i tanıdığını ve arkadaşı olduğunu belirterek, "Bir gün kafam bozuktu Recep'i aradım. Denemem için bana kokain verdi. Onu içtim. Sanıklardan Aldülmelik Geniş'den de iki sefer kokain satın aldım. Pişmanım. Kesinlikle satmayla ilgim olmadı. Sadece birkaç kez içtim, eşim bile bunu bilmiyor" diye konuştu.

        İşadamı M.E.'nin şoförü Selman Göknur Şener ise, "Tarkan patronumla yakın arkadaştı, zaman zaman bizde kalırlardı. Uyuşturucu kullandıklarına şahit olmadım" dedi. Ünlü sanatçıya uyuşturucu götürdüğü yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Şener, "Tarkan patronun evinde kaldığı için sık sık eşyalarını unuturdu. Şoförü gelip eşyalarını alırdı. Kesinlikle uyuşturucu vermedim" şeklinde konuştu.

        Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Recep Aytek ve Abdülmelik Geniş'in tahliyesine karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 15 Eylül 2011 tarihine erteledi.

        Duruşmanın ardından adliye önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tarkan'ın avukatı Günsel Dede, ünlü sanatçının iş gereği yurt dışında olduğunu, bu sebeple duruşmaya katılmadığını söyledi. Dede, Tarkan'ın 15 Eylül'deki duruşmada hazır bulunacağını belirterek, "Tarkan 15 Eylül'de önemli bir mazereti olmazsa duruşmaya katılacak. Duruşmada mazeretli sayıldı" diye konuştu.

        Tutuksuz sanıklardan Kubilay Keskin de, "Yapılan suçlamalara karşı bildiğimizi anlattık. Bazı arkadaşların tahliyesine karar verildi. Mahkeme 15 Eylül'e ertelendi" dedi. Öte yandan sanatçı Tarkan'ın 27 Mayıs'ta İstanbul'dan Tayland'a gittiği ve oradaki programının sözleşmesinin de şubat ayında imzalandığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ