Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uyuşturucu alıp insan 'avladılar'

        Can HACIOĞLU / ESKİŞEHİR (AHT)

        Eskişehir'de bir üniversite öğrencisi genç kız ile organizasyon şirketinde çalışan 2 erkek, birlikte esrar içtikten sonra 'macera olsun' diye 7. kattan dürbünlü havalı tüfekle sokaktan geçen kişilere ateş ederek 3 kişiyi yaraladı.

        Akıllara durgunluk veren olay dün gece saat 22.30 sıralarında Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Hayriye Mahallesi'nde Sakarya 1. Caddesi'nde meydana geldi. Bir apartmanın 7. katında Kadir K. (23), arkadaşları Ali Deniz A. (22) ve üniversite öğrencisi Meltem Ş. (21) birlikte esrar içtikten sonra dürbünlü havalı tüfekle demiryoluna doğru ateş açtılar. Bu sırada demiryolu geçidinden geçerek evlerine doğru giden Aylin Y. (28) ile Senem A. (48) ve Zeki Y. (31) vücutlarına isabet eden saçmalarla hafif yaralandı. Sağ dirseğinden yaralanan Aylin Y., sağ elinin üst kısmından yaralanan Senim A. ile sırt kısmından yaralanan Zeki Y. kendi imkanları ile Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne giderek tedavilerini yaptırırken, olayı hastanenin polisine anlattılar. Hastane polisi de durumu Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne bildirdi. Bunun üzerine hastaneye gelen polisler, tedavileri tamamlanan 3 yaralıyı olay yerine götürdü. Burada yaralama anındaki duruş pozisyonları belirlendi. Zanlıların hareket halinde olmadığını ve sabit bir yerden çeşitli zaman aralıklarıyla ateş ettiğini, yüksek bir yerden ateş edildiğini değerlendiren polis ekipleri, 18 evin açısının söz konusu yaralama olayına uygun olduğu belirledi. Ardından savcılıktan arama kararı çıkartıldı. Yapılan araştırmada 7. katta bulunan şüphelilerin evi saptandı. Zanlıların evde olduklarını belirleyen polisler, çalmalarına rağmen kapı açılmayınca çilingir yardımıyla kapıyı açıp evde arama yaptılar. Polis, mutfakta, olay yerine bakan pencerenin önünde dürbünlü havalı tüfek ve buna ait bir kısmı kullanılmış bir kutu saçma ele geçirdi. Ayrıca 5 gram esrar bulundu.

        Gözaltına alınan 3 kişiden bir organizasyon şirketinde çalıştığı belirtilen Kadir K. ile Ali Deniz. A., esrar içtikten sonra, tüfekle macera olsun diye ateş ettiklerini itiraf ettiler. Zanlıların, sorgunun ardından ''kasten dürbünlü havalı tüfekle hedef gözeterek adam öldürmeye tam teşebbüs ve uyuşturucu bulundurma'' suçlamasıyla adliyeye sevk edileceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ