Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Van'da saldırı: 3 şehit!

        Cemal AŞAN / VAN (AHT)

        Van'ın Başkale ilçesinde askeri araç konvoyu geçerken teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Saldırı anında tesadüfen bölgeden geçen Başkale Kaymakamı ile koruması da hafif yaralandı.

        Başkale ilçesi Gedikbaşı köyü yakınlarında saat 16.00 sıralarında askeri araç konvoyu geçerken PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Saldırı sırasında tesadüfen bölgeden geçen Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayer'in aracına da kurşunlar isabet etti. Saldırıda Kaymakam Bayer ile 1 koruma görevlisi yaralandı. Hafif yaralanan Kaymakam Bayer ile koruma görevlisi, Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı 4 asker ise helikopterle Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        CUMHURBAŞKANI'NDAN BAŞSAĞLIĞI

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van'da üç askerin şehit olması, dört askerin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek, başsağlığı diledi.

        Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

        ''Sayın Cumhurbaşkanımız, Van'da üç askerimizin şehit olması, dört askerimizin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek, şehitlerimizin ailelerine, milletimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifa dileklerini iletmiştir.''

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da 3 askerin şehit olması, 4 askerin de yaralanması nedeniyle, Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Necdet Özel'e bir başsağlığı telgrafı gönderdi.

        ÇİÇEK: EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

        Çiçek, Başkale ilçesi Gedikbaşı mevkisi yakınlarında konvoya ateş açılması sonucu üç askerin şehit olması nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Çiçek, şunları kaydetti:

        ''Son günlerde artış gösteren terör saldırıları, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur, barış ve istikrarını hedef almaktadır. Destansı mücadeleler sonucunda beraberce kurduğumuz aziz vatanımızı bölmek isteyen hainler, milletimizin aklıselim ve sağduyusu sayesinde çirkin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır.

        Milletimizin böyle acıları bir daha yaşamaması dileğiyle bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri nefretle kınıyorum. Aziz canlarını birlik ve bütünlüğümüz uğruna feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Saldırıda hafif yaralanan Başkale Kaymakamı Sayın Bilgihan Bayer, koruması ve dört güvenlik görevlimize acil şifalar temenni ediyorum.''

        KILIÇDAROĞLU: NEFRETLE KINIYORUM'

        Saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

        ''İnsanlık suçu olan bu saldırıda makam aracıyla olay yerinden geçen Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar ile korumasının da yaralandığı bildirildi. Dünya pratiği, terörle sonuç alınamayacağı gerçeğinde ittifak etmişken, hala insanlık suçu terörist saldırılarda ısrar edenleri nefretle kınıyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine üzüntülerimle geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, yaralı Mehmetçiklerimizle birlikte, yaralı Kaymakam Bayar ve korumasına da acil şifalar diliyorum.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ