Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehitler son yolculuğunda!

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe girişine yakın bir bölgedeki 2'inci Köprü mevkiinde, operasyondan dönen askeri birliğe bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit olan 1'i Yüzbaşı 3 asker için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi girişinde operasyondan dönen askeri birliğe teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul, Jandarma Komando Er Yusuf Aktan, Jandarma Komando Er Onur Karakuş'un naaşları Diyarbakır'a getirildi.

        Gece helikopterler ile getirilen şehitler için bugün saat 12.30'da Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde tören düzenlenirken, törene Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin, İl Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Alaeddin Örsan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve çok sayıda mülki amir katıldı.

        Askeri Hastane bahçesinde yapılan törenin ardından şehitlerin naaşı memleketlerine gönderilmek üzere havaalanına gönderildi.

        İŞTE SALDIRI YERİ

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde askeri birliğe uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 1'i yüzbaşı 3 asker şehit oldu. Aynı bölgede daha önce yol kontrolü yapan askerler kameraya böyle yansımıştı.

        Beytüşşebap ilçe girişine yakın bir bölgedeki 2'inci Köprü mevkiinde, operasyondan dönen askeri birliğe bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda, 3 askerimiz şehit oldu. Kato dağı eteklerinde bulunan mevkiide frekans bozucu seyyar Jammer ve keskin nişancılarla yol kontrolü yapan askeri birlik kameralara böyle yansımıştı.

        TERHİSİNE 3 AY KALA ŞEHİT OLDU

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana İl Jandarma Komutanlığı'ndaki görevli subaylar acı haberi şehit Jandarma Er Yusuf Aktan'ın Seyhan ilçesindeki Dumlupınar Mahallesi'nde oturan babası İbrahim Aktan'a verdi. 2 gün önce görüştüğü oğlunun şehit olduğu haberini alan baba İbrahim, anne Asiye ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kısa sürede Aktan'ın şehit haberi mahallede duyuldu. Şehidin babaevine Türk Bayrakları asıldı.

        Baba İbrahim Aktan, acısını içine atıp ayakta durmaya çalışırken taziyeleri de kabul etti. Anne Asiye Aktan ise evin içinde şehit oğlu için ağıtlar yaktı. 4 çocuk babası İbrahim Aktan, oğlunun vatani görevine başlamadan önce elektrikçide çalıştığını, terhisine ise 3 ay kaldığını belirterek, "En son 12 Ağustos'ta telefonla konuştuk. İyi olduğunu söylemişti. Komutan postasıydı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Başbakan'a söyleyeceğim bir tek şey var o da, bu acıyı bitirsin. Artık başka ana babaların yüreği yanmasın. 35 yıldır devam eden bu acıyı son verilsin" dedi.

        "BURASI TESKEREYE BİR GÜN KALA ŞEHİT OLANLARIN YERİ"

        Şehit Er Onur Karakuş'un, Çağlayan'da oturan ailesi acı haberle yıkıldı. Acı haberi alan aile Habipler'deki bir yakınlarının evinde taziyeleri kabul etmeye başladı. Şehit haberini alan Onur Karakuş'un komşuları da evlerinin Şehidin komşuları da evlerinin balkonlarına Türk bayrağı astıkları görüldü. Şehidin komşuları, "Çok üzüldük. Aileyi göremedik, cenazeye gitmişler" dedi.

        Öte yandan Şehit Er Onur Karakuş'un, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına geçtiğimiz cuma günü, "Burası ne cennet, ne de harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu, mermilerin konuştuğu, güllerin yerine barutun koktuğu, ırmakların yerine kanların aktığı, kuşların uçmaya, kurtların yaşamaya korktuğu Kato, Besta, Gabar Dağları'nın tam ortası Beytüşşebap'tır. Burası batıda şafak sayanların değil, teskereye bir gün kala şehit olanların yeri" diye yazdığı ortaya çıktı.

        ŞEHİT BABASINA BAKAN TAZİYESİ

        Ersin ÖZMEN / ORDU (AHT)

        İstanbul'a gitmek üzere beklerken Ordu Polisevi'nde misafir edilen acılı babaya, ziyaret ve incelemeler için Ordu'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün ile birlikte taziye ziyaretinde bulundu. Tüm ısrarlara rağmen oğlunun İstanbul'da toprağa verilmesini isteyen Karakuş, "Allah kimseye böyle acı göstermesin. Allah bu işi yapanların belalarını versin" dedi.

        ATAKÖY KÖYÜNDE HÜZÜN

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul'un memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Ataköy köyünde üzüntü yaşanıyor.

        Erdal Okul'un şehit olduğu haberinin memleketi Turhal ilçesine bağlı Ataköy köyüne ulaşmasının ardından şehidin köydeki akrabaları ve yakınları yasa büründü.

        Şehidin babası İsmet Okul'un 2 yıl önce vefat ettiği, annesi Nafiye Okul'un İstanbul'da oğlunun yanında yaşadığı öğrenildi. 4 kardeş olduğu bildirilen şehidin kardeşlerinden birinin emekli astsubay olduğu, şu anda Afganistan'da çalıştığı, diğer bir kardeşinin de ABD'de çalıştığı belirtildi.

        Zaman zaman köye gelerek yakınlarını ziyaret ettiği kaydedilen şehidin, geçen yıl Ankara'da Yasemin Okul ile dünya evine girdiği öğrenildi.

        Şehidin halasının oğlu Nevzat Zengin, şehidin ve ailesinin köyleriyle bağlarını hiçbir zaman koparmadıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ