Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Michael Jackson için iftar yemeği verdiler!

        MİDYAT/ (AHT)

        Mardin'in Midyat İlçesi'nde bulunan Mıhallemi Derneği, önceki yıl yaşamını yitiren dünyacı ünlü pop sanatçısı Michael Jackson için iftar yemeği verdi.

        Öldüğünde gıyabi cenaze namazı kılarak taziye helvası dağıtan, ölüm yıldönümünde de 5 dilde mevlit okutarak dünyaca ünlü pop starı Michael Jackson'a anan Akad Mıhallemi Derneği, Jackson için iftar yemeği verdi. Midyat'a bağlı Mercimekli (Habsunnes) Köyü'nde bulunan Dernek binasında verilen iftar yemeğine yaklaşık 100 kişi katıldı.

        İftar yemeğinde konuşan Akad Mıhallemi Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, Dünyaca ünlü pop sanatçısı Michael Jackson'un hayrına verdikleri iftar yemeği ile insanlık dramının yaşandığı Somali'deki, Afrikadaki ve diğer dünya ülkelerinde açlıktan, yoksulluktan ve susuzluktan telef olan insanların akıllara getirmek amacıyla iftar yemeği verdiklerini kaydetti.

        Kökenleri Afrika'ya dayanan Mıchael Jackson'un çok iyi yardımsever olduğunu kaydeden Aslan, "Jackson Afrika'da yaşayan bir çocuk olsaydı dünyaya gelmeyebilirdi. ABD'nin ve dünyanın ilk siyahi lideri olan Barack Obama'da muhtemelen ekmek ve su bulamadığı için ölebilir ve dünya siyasi tarihi farklı bir hal alabilirdi. Mıchael'ı, Obama'yı, Malcolm X'i ve daha nice dahileri bağrında taşıyan Afrikalı bebelerin hayat ile buluşmasını ve kabiliyetleri ile tanışma zeminini hazırlamak hepimizin üstünde büyük bir görev ve sorumluluktur. Büyük devletler, güçlü şirketler silaha yaptığı yatırımın beşte birini, petrol ülkeleri ise sadece yaptıkları israfı Afrikaya kanalize edecek projeler üretebilseler, çocuklarımız ve torunlarımız daha nice Mıchaellar, Obamalar, ve Malcomları görecektir."

        Mıhalemiler iftar yemeğinin ardından dünya barışı için topluca dua etti. Ardından dernek binasında Michael Jackson'un ünlü klibi They Don't Care About Us CD'si izlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ