Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çeçen infazı KGB’nin işi

        Zeytinburnu’nda 3 Çeçen’in sokak ortasında öldürüldüğü suikastı Rus İstihbaratı KGB’ye bağlı 3 ajan timinin gerçekleştirdiği kesinleşti.

        Bülent CEYHAN/AHT

        16 Eylül 2011’de Berg Musaev, Rustem Altemirov ve Zaurbek Amriev adlı 3 Çeçen susturucu takılı silahla Zeytinburnu’ndaki evlerinin önünde kafalarına kurşun sıkılarak öldürüldü. İstanbul Asayiş Şube ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada suikastların Rus ajanları tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Yine polisin yaptığı tespitlere göre suikast 3 ayrı KGB timi tarafından gerçekleştirildi. Her timin iki ya da üç kişiden oluştuğu tahmin ediliyor.

        KİRALIK OTOMOBİLLE TAKİP

        Nadim Ayupov adlı ajan, 15 günlüğüne araç kiraladı. Ayupov, Çeçenleri takip ederek keşif yaptı. Aldığı bilgileri diğer ajanlara verdi. Camlarına filmtaktırdığı aracı daha sonra terk etti. 2. Tim’de bulunan ajan Aleksandr Garkov ise 6 araç kiraladı. Araçlardan birini suikastı gerçekleştirecek üçüncü time teslimetti. 3. Tim’den bir ajan susturucu takılı silahla 3 Çeçen’i öldürdü.

        İKİ AJAN KAÇTI

        Garkov ve Ayupov’un birlikte güvenlik kamera kayıtlarına takıldığı, cinayetlerden önce Türkiye’yi terk ettikleri belirlendi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ