Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Belediyede 90 milyonluk vurgun iddiasına 2 tutuklama!

        NİHAT ULUDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nur Aydın Sak ve Başkan Danışmanı Reşat Akçay, ‘Eresin Life Center’ rezidans soruşturması kapsamında tutuklandı. Başkan Yardımcıları’ndan Necmettin Kıroğlu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Büyükçekmece’de inşaatı devam eden ‘Eresin Life Center’ ruhsatında sahtecilik yapıldığı ve ruhsat harici kaçak inşaat yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatan İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nur Aydın Sak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Danışmanı Reşat Akçay ile diğer Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Kıroğlu’nu gözaltına aldı.

        Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edilen Nur Aydın Sak ile Reşat Akçay tutuklanırken, Necmettin Kıroğlu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        90 MİLYON TL’LİK VURGUN İDDİASI

        Rezidans soruşturmasında, Büyükçekmece’de inşaatı devam eden ‘Eresin Life Center’ rezidanslarının ruhsat işlemleri sırasında yapılan sahtecilik olayları ve ruhsata aykırı olarak fazladan yapılan 31 bin 545 metrekare fazla inşaatla, en az 90 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği ileri sürülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ