Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir gecede oluştu!

        Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Afet İzleme ve Araştırma Laboratuvarı Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Kutoğlu, merkeze bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi'nde oluşan obruğun derinliğinin 25-30 metre olduğunu söyledi.

        Doç. Dr. Kutoğlu, obrukta yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede birkaç gün önce obruk meydana geldiğini söyledi.

        Söz konusu bölgenin daha önce riskli olarak tespit edilen bölgelerden biri olduğunu ifade eden Kutoğlu, şunları kaydetti:

        ''Zonguldak'ın çeşitli yerlerinde buna benzer durumlar söz konusudur. Bunu çok çeşitli dönemlerde yetkili organlara raporlarla ilettik. Beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşen bir olaydır. Zonguldak madenciliğin yanı sıra Türkiye'de en zengin mağaraların ve karstik boşlukların bulunduğu bölgelerden biridir. Yerleşim yerlerinin birçoğu kireç tabakası üzerine kuruludur. Kireç tabakası da karstik oluşumlar için uygun bir yapıdır. Burada ölçüm yapıp durumu haritalarımıza işleyeceğiz. Bilinmesi gerekir ki buradaki olay çok ucuz atlatılmış. Çok daha yoğun yerleşim olan yerlerde buna benzer olaylar gerçekleşebilir. Burada yaşayanlar, kanalizasyon atıklarının da mağara sistemlerine boşaltıldığını ifade ediyorlar. Bu doğruysa tehlike büyüyebilir veya devam edebilir. Kanalizasyon sistemi elden geçirilmelidir. Binaların altında buna benzer göçükler var mı, mağaralar var mı, bu konuda inceleme yapılmasını istiyoruz. Bu obruğun derinliği 25-30 metredir.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ