Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Korsan kitap operasyonu gözaltıları adliyede

        Polisin, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 10 ilde düzenlediği korsan kitap operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 34'ü adliyeye sevk edildi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar ve 8 ay süren teknik takip sonucu Ankara ve İstanbul başta olmak üzere İzmir, Adana, Mersin, Isparta, Çankırı, Rize, Şanlıurfa ve Sivas'ta eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirmişti.

        Operasyonlarda, Ankara ve İstanbul'daki 4 matbaa mühürlenirken, 3 ofset baskı makinesi, 2 kapak takma makinesi, 4 giyotin, 3 kesim makinesi, 3 ciltleme makinesi, 3 pozlama makinesi, yerli ve yabancı bandrolsüz 102 bin 731 kitap, 137 bin yerli ve yabancı kitap forması, 117 bin 500 kitap kapağı, 22 bin 900 sahte bandrol, 8 adet korsan kitap basımı için alınan master kitap, 86 alüminyum kitap kalıbı, 398 aydınger kalıp, 9 bilgisayar ele geçirilmişti.

        Operasyonlarda 40 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 34'ü bugün mahkemeye sevk edildi.

        Yayın evlerini, yazarları ve devleti büyük zarara uğrattıkları belirlenen zanlıların bastığı kitaplar arasında çok okunan romanlardan İngilizce ders kitaplarına kadar çok sayıda eser bulunduğu öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ