Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Nevzat Şakar'a silahlı saldırı!

        Trabzon'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ayağından yaralanan Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, saldırganın kendisine arkadan ateş açtığını belirterek, “Herhangi bir kimseyle husumetim yok, tehdit de almadım” dedi.

        Kent merkezinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önünde henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu ayağına isabet eden kurşunla yaralanan Nevzat Şakar, tedavi gördüğü Numune Eğitimm ve Araştırma Hastanesi'nde, saldırıya ilişkin soruları yanıtladı.

        Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor arasında oynanan maçın ardından bordo-mavili kafile ile Trabzon Havaalanına, oradan da evine geldiğini belirten Şakar, şöyle konuştu: “Eve gireceğim sırada arkadan bana ateş edildi. Daha sonra baktığımda kısa boylu üzerinde siyah mont olan bir kişinin sokak çıkışındaki Tanjant Yolu'na çıkan merdivenlerden kaçarak uzaklıştığını gördüm. Herhangi bir kimseyle husumetim yok, bir tehdit de almadım” Nevzat Şakar, sağlık durumunun iyi olduğunu da ifade ederek, “Kimse merak etmesin” dedi.

        Öte yandan, olayın ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in de telefonla aradığı Şakar'a geçmiş olsun dileğinde bulunduğu belirtildi.

        ŞAKAR, TABURCU EDİLDİ

        Bu arada, Nevzat Şakar, tedavi gördü hastaneden taburcu edildi. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün, yaptığı açıklamada, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Şakar'ın, uğradığı silahlı saldırıda ayağından yaralanması nedeniyle hastanelerinde tedavi edildiğini söyledi.

        Algün, Şakar'ın ayağından hafif şekilde yaralandığını, pansuman yapılması sonrası hastaneden taburcu edildiğini kaydetti.

        "PLANLI BİR SALDIRI"

        Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, olayın planlı olup olmadığının sorulması üzerine de şöyle konuştu: ''Şakar'ı takip ettiler. Evi de belli. Rötarlı uçak da gecenin saat 02.30'unda evinin önünde hiç kimse yok. Planlı bir olay olduğunu düşünüyorum. Planlı bir saldırı. Kapısının önünde. Saldırgan kapının önünde belli ki beklemiş. Kendi kendine bir talebi mi vardı, bir isteği mi vardı. Veya arkasında birisi mi vardı bilemiyorum.'' Özbak, Şakar'ı, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden özel bir hastaneye sevk etmeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

        Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün de Şakar'ın ayağına isabet eden kurşunla yaralanarak hastanelerine kaldırıldığını anımsatarak, ''Şakar'ın genel sağlık durumu gayet iyi'' dedi.

        Şakar'ı ziyaret eden Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ise hastane çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine olayın araştırıldığını belirtti. Saldırgana ilişkin herhangi bir tespitlerinin olup olmadığının sorulması üzerine ise Yavaş, ''değerlendiriyoruz'' yanıtını verdi.

        Öte yandan, Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener ile kulübün yönetim kurulu üyeleri Recep Denizer, Yılmaz Büyükaydın ve Emin Kahraman da hastaneye gelerek, Şakar'ı ziyaret etti.

        POLİS ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

        Bu arada, Trabzon Emniyeti saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişileri bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

        Olayın meydana geldiği andan itibaren çalışmalara başlayan güvenlik güçleri, Şakar'a saldırı yapılan bölgedeki güvenlik kamere görüntülerini de incelemeye aldı. Polisin, Nemlioğlu Cemal Sokak'ta bulanan ve saldırının önünde gerçekleştiği Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nün güvenlik kamera görüntüsünü de incelemeye aldı. Görüntülerden saldırıyı gerçekleştiren ve olay yerinden kaçan şahıs üzerinde yoğunlaştığı bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ