Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da fırtına, boğaziçi köprüsü,

        İstanbul'da aniden çıkan fırtına kenti savaş alanına çevirdi. Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, sokakta fırtınaya yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

        Fatih Sultan Köprüsü Kavacık istikametinde bir TIR devrildi. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısı uçtu. İstanbul itfaiyesi alarma geçti. Maltepe'de bir binanın çatısı çöktü.

        Sultanbeyli'de çatılar yola uçtu. Bir minibüsün uçan çatıların altında kaldı. Olayda çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Yaralıların bir kısma çevredeki hastanelere kaldırıldı.

        Sarayburnu açıklarında lodos fırtınası nedeniyle deniz kazası oldu. Ahırkapı açıklarında da içinde 10 kişinin bulunduğu bir teknede yangın çıktı.

        YATTA ÜNLÜ BİR OTOMOTİV FİRMASININ YÖNETİCİLERİ VARDI

        İstanbul Boğazı'nda yangın çıkan bir yattan kurtarılan 10 kişi, ifade verdikten sonra emniyetten ayrıldı.

        Sarayburnu açıklarında ''Den Den 4'' adlı yatta çıkan yangında kurtarılan 5'i Alman turist 10 kişinin, Deniz Şube Müdürlüğü Liman İskele Balat Polis Merkezi'nde ifadelerine başvuruldu.

        Söz konusu 10 kişinin, Den Den Yath Turizm şirketine ait ''Den Den 4'' adlı teknenin kaptanı S.E, yardımcı kaptan Y.Y, servis elemanı A.T, bir otomotiv firmasının yöneticileri oldukları öğrenilen 5 Alman turist ile bu kişileri misafir eden U.Ö ve K.T olduğu belirtildi.

        Ünlü bir otomotiv firmasının 5 Alman yöneticisinin iş gezisi kapsamında İstanbul'a geldikleri ve Ataköy'den gezmek için bindikleri teknenin Ahırkapı açıklarında yanmaya başladığını fark ettiklerini söyledikleri kaydedildi.

        Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, yangının çıkış sebebinin detaylı incelemelerin ardından belirleneceğini ve 5 Alman turistin olaya ilişkin kimseden şikayetçi olmadıklarını belirtti.

        İşlemlerin ardından 5 Alman turist, Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir tekneyle kaldıkları otele götürüldü. 3 mürettebat ile Alman turistleri misafir eden 2 kişi de verdikleri ifadenin ardından emniyetten ayrıldı.

        KÖPRÜ TRAFİĞİ DURDU

        Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinde bulunan bir ağaç ortadan iki ayrılarak kaldırıma devrildi. Okmeydanı'nda ise üzerine ağaç devrilen minibüste bulunan 2 kişi yaralandı.

        İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle Boğaziçi Köprüsü Avrupa'dan Anadolu'ya geçişlerde trafiğe kapatıldı.

        Taksim'de bir otelin yerinden çıkan camlarını işçiler güçlükle tutabildi. Aniden başlayan rüzgar kısa sürede fırtınaya dönüştü. Taksim Meydanı'nda ve İstiklal Caddesi'nde yürüyen vatandaşlar ayakta durmakta zorlandı.

        Bir otelin, fırtına yüzünden yerinden çıkan camlarını işçiler güçlükle tutabildi. Çiçekçilerin çiçek tezgahları etrafa dağıldı. Farklı noktalardan gelen çatı uçtuğuna, ağaç devrildiğine yönelik ihbarlar üzerine itfaiye ekipleri seferber oldu.

        Rüzgar nedeniyle Yenibosna'da ağaçları devirdi. Devrilen ağaç sebebiyle Yenibosna E-5 bağlantı yolu trafiğe kapandı.

        İstanbul'da yaşanan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Kapalıçarşı’nın çatısı zarar gördü, Bayrampaşa’da bir caminin minaresi çöktü. Nişantaşı’nda inşaat halindeki bir binanın dış kaplaması büyük bir gürültüyle çöktü.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışların, Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 8 ila 10 derece artacak.

        Rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, İç ve Batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

        TIR DEVRİLDİ TRAFİK DURDU

        İstanbul'da gün boyu etkili olan fırtına nedeniyle Beykoz TEM Otoyolu Ankara istikameti Molla Gürani Viyadüğünü geçtikten sonra bir TIR devrildi. Kaza nedeniyle TEM otoyolunda trafikte uzun kuyruklar yaşandı.

        İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle Beykoz TEM Otoyolu Ankara istikameti Molla Gürani Viyadüğünü geçtikten sonra bir TIR devrildi.

        Kaza nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu. TIR’ın sürücüsü için olay yerine sağlık ekipleri çağırıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı sürücüyü hastaneye kaldırdı. Devrilen TIR ise çekici tarafından yol üzerinden kaldırılarak emniyet şeridine getirildi.

        VALİ MUTLU: "İSTANBUL'DA 300 ÇATI UÇTU"

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada İstanbul'da tüm birimlerin alarm halinde olduğunu belirtirken, sadece uçan çatılar konusunda 300 ihbarın geldiğini açıkladı.

        TOPBAŞ: "AKOM TEYAKKUZDA"

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKOM'un şu anda İstanbul'daki fırtına nedeniyle teyakkuzda çalışma yaptığını bildirdi. Maltepe Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'nun açılış töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, çıkan fırtınanın etkisinin yarın devam edeceğinin söylendiğini belirterek, bu durumun Türkiye'nin bir bölümünü de etkilediğini söyledi.

        Vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli olmasını istediğini dile getiren Topbaş, şunları kaydetti: ''Bize gelen ihbarlar değerlendiriliyor. AKOM şu anda bu konuda teyakkuzda, çalışma yapıyor. Trafikteki yoğunluk da arttı. İstanbulluların da bu hassasiyeti göstermelerini özellikle rica etmekteyim. Geçmiş dönemlerde, 2004-2005 yıllarında bu tip durumlarda 5 bin civarında ihbar alırdık, şimdi bu 100'ün altına düştü. Bu büyük bir başarı.''

        Topbaş, şu anda 100'ü ağaç ve 300'ü çatı olmak üzere itfaiyeye 400 ihbarın geldiğini, bu ihbarların değerlendirilerek, anında müdahale edildiğini kaydetti. Topbaş, ihbarlardan 200'üne hemen müdahalede bulunulduğunu da sözlerine ekledi.

        İGDAŞ'TAN UYARI!

        İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına sebebiyle İGDAŞ'tan uyarı geldi. İstanbul genelinde kuvvetli fırtına etkili olmaktadır. Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının rüzgarlı havalarda bacalı cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir.

        Ayrıca vatandaşlarımızın cihazın bulunduğu mekanda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekandaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ