Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bir mafya babasının ardından

        Heja BOZYEL / HT CUMARTESİ

        Bir mafya babasına nasıl bir ölüm yakışır? Tabii ki en şaibelisinden bir ölüm. Kansız, temiz iş olmalı. Neden ve kim tarafından öldürüldüğünü en yakınları bilmeli ama polis ve medya her detayı sorgulamalı. Sopranos dizisinin "babası" Tony rolüyle efsaneleşen James Gandolfini'nin ölümü hiç de rolüne yakışır şekilde olmadı. Tatile gittiği Roma'da kalp krizi geçirdi. Basın ölümün "şaibeli" olduğunu iddia etti, otopsi raporları beklenmeye başladı ama sonuçta bölüm başına 1 milyon dolar kazanan bir adam 51 yaşında kalp krizinden öldü!

        Kel, şişman, çok uzun boylu değil ama TV'nin 3 Emmy ödüllü mafya babasıydı James Gandolfini. Üstelik onu sadece Sopranos ile tanıyanlar çok şey kaybettiklerini yeni öğreniyorlar. Çünkü "Killing Them Softly", "The Mexican", "Zero Dark Thirty", "8 mm", "The Man Who Wasn't There" gibi filmlerde nasıl iyi bir oyuncu olduğunu göstermişti herkese.

        The Sopranos dizisinin yaratıcısı David Chase, ölüm haberinin ardından şöyle bir açıklama yaptı: "James bir dehâydı. Onun en küçük performansını bile izleseniz bunu anlardınız."

        Eğer bu talihsiz ölüm olmasaydı büyük bir olasılıkla Digiturk kanallarından birinde de yayınlanacak olan, HBO tarafından çekime hazırlanan yeni dizisi "Criminal Justice"de izleyecektik kendisini. Bu dizi şu an proje ya da yapım aşamasında olan işlerinden sadece biriydi. Maalesef yönetmen vaktinden önce "stop" dedi ve Gandolfini tüm performansını sahneleyemeden erken final yaptı.

        KİMDİR?

        Gandolfini, anne babası İtalyan olsa da doğma büyüme New Jersey'li (ABD). Oyunculuğa başlamadan önce New York'ta kamyon şoförlüğü de yaptı bar fedailiği de. İlk rolü ise Broadway'de bir Elia Kazan uyarlamasıydı. İkinci rolünden itibaren de ödüllere aday gösterilen bir oyuncu olmuştu. İlk oyunculuk deneyimiyle ilgili bir röportajında şöyle demişti: "Daha önce hiç oyuncuların arasında olmamıştım. Kendi kendime 'Bu adamların hepsi deli' demiştim."

        The Sopranos

        1999-2007 yılları arasında tam 6 sezon, yani yaklaşık 8.5 sene süren dizi, insancıl bir mafya babasının ve ailesinin hikâyesiydi. Çıplak elle adam öldürme kapasitesi olan ama aynı zamanda panik atak krizleri geçiren ve bu yüzden de sürekli terapiye giden Tony Soprano, gangsterlere bakışı değiştirdi. Son sezonun başında yine bir röportajında Gandolfini "Artık daha yumuşak rollerde oynamak istiyorum. Sert adamı canlandırmaktan yoruldum. Bu karakterle ilgili her şeyi bu dizide kullanıp tükettik" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ