Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Nicola Indelicato HT Cumartesi röportaj

        HT CUMARTESİ

        Tasarımcı olmaya nasıl karar verdiniz?

        Annemin kuzeni haute couture terzisiydi, ondan çok etkilenmiştim. Polimoda Tasarım Okulu’na gitmeye karar verdiğimde moda dünyasına da adım atmış oldum aslında. Mezun olduktan sonra, Vivienne Westwood Londra tarafından stajyer olarak seçildim. Stajyerlik dönemi bitiminde İtalya’ya döndüm ve Roberto Cavalli ile çalışmaya başladım.

        Roberto Cavalli ile çalıştığınız dönemde ne tür tecrübeler edindiniz?

        Muhteşem bir deneyimdi. Her şeyden önce bana moda sektöründe kendimi ifade etme şansı verdiler. Dünya modasına yön veren en önemli markalardan biriyle çalışmak, tasarımlarımı en yeni materyaller ve en son tekniklerle harmanlamak, trendlerle daima iç içe olma imkânını sağladı. Kısacası Cavalli, kariyerim adına çok önemli bir okul oldu.

        Peki Adamo markasıyla ne zaman çalışmaya başladınız?

        Adamo için kürk tasarlamaya 2013 yılında başladım. n Adamo’yu diğer markalardan ayıran özellikler nedir? Özellikle el sanatlarının başarıyla uygulanışı çok ilgimi çekiyor. Bu sayede yeni materyaller ve teknikler deniyorum. Geleneksel detayları bu tekniklerle harmanlayıp ortaya yepyeni tasarımlar çıkarıyorum.

        ‘İLHAM KAYNAĞIM ÇAĞDAŞ SANAT MÜZELERİ’

        İstanbul’a ilk gelişiniz mi? Türk pazarı hakkında neler düşünüyorsunuz?

        Türkiye’ye ilk gelişim. Pazarı başarılı buluyorum. İstanbul’un Doğu’dan Batı’ya açılan bir kapı olduğunu düşünüyorum.

        Koleksiyonlarınızı nasıl oluşturuyorsunuz? Trendler belirleyici unsur oluyor mu?

        Benim için belirleyici unsurlar trendlerle sınırlı değil. Değişik kültürlerden kadın-erkek gruplarını, yaşadıkları ülkenin hava koşulları, günlük yaşam şartları ve sanatsal algıları doğrultusunda gözlemliyorum. Detaylardan aldığım ilhama, kendi orjinimi ekleyip ortaya farklı konseptler çıkarıyorum. En önemli ilham kaynaklarımdan biri çağdaş sanat müzelerini gezmek.

        Yeni sezon koleksiyonunuzdan bahseder misiniz?

        Bu seneki hedefim, yeni desenlerle hatları tamamen vurgulayan siluetler oluşturmak. Kadınlarda özellikle bel kıvrımının çok önemli ve özel bir detay olduğunu düşünüyorum. Bir diğer hedefim ise, net, maskülen çizgileri el işi detaylarla buluşturmak, yeni renklerle tamamlamak, flue tonlarla kontrast yaratarak en son tekniklerle harmanlamak. Benim için kürk, her kadının gardırobunda olması gereken zamansız ve tamamlayıcı bir parça. Bu yüzden yeni koleksiyonumda, öncelikle kadın siluetinin kıvrımlı detaylarını, kürkün eşsiz dokusuyla buluşturmayı hedefledim.

        Tasarım eğitimi de veriyorsunuz, öğrencilerinizle iletişiminiz nasıl, tasarımcı olmak isteyen gençlere önerileriniz nedir?

        Birlikte bütün olup sonsuz konseptler yaratıyoruz. Bu yüzden tamamen şeffaf olmamız ve birbirimizi hissetmemiz gerekiyor. Çünkü modanın kitabı yok! En önemli detay paylaşım ve hissetmek. Tasarımcı olmak isteyen gençlere tavsiyem, algılarını açıp bol bol araştırma yapmaları. Tıpkı bir sünger gibi her detayı almaya hazır olsunlar ve sürekli bilgi akışında bulunsunlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ