Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam osmaniye kedi, kedi umut, dilekçe, patileri kesilmiş kedi, cat hospital

        Osmaniye’de tren rayları yakınında ön ayakları kesilmiş olarak bulunan sarman kedi Umut adına bir dilekçe yazılarak suç duyurusunda bulunuldu. “Sevgili insan” diye başlayan ve “İmza Kedi Umut” diye biten dilekçeye imza olarak da Umut’un tek sağlam arka patisinin baskısı konuldu.

        Kedi Umut'un tedavi gördüğü hastane yönetimi tarafından kaleme alınan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

        “Ben bir kediyim. Daha önce bildiğim bir adım yoktu, bir süredir çevremdeki insanlar bana ‘Umut’ diye sesleniyor. Bir süre önce iki ön ayağımı kaybettim. Seninle aynı dili konuşmadığım için sana ve diğer insanlara yaşadıklarımı ve bu olayın nasıl olduğunu anlatamıyorum. Aynı dili konuşamasak da, şimdi çevremde beni anlamaya çalışan iyi insanlar var. Onlar bir yandan başıma neler geldiğini ve benim iki ön ayağımı kimin aldığını araştırıyorlar, bir yandan da beni hayatta tutmak için adına tedavi dedikleri bazı şeyler yapıyorlar. Benim yaşamamı istiyorlar. Ben de yaşamaya devam etme ve hayatta kalma isteği içindeyim, ancak kendi başıma bunu başarabilmem mümkün değil.

        Buraya gelmeden önce çok acılar çektim, kötü şeyler yaşadım. Bunu anlayabileceğine inanıyorum çünkü senin gibi bir can taşıyıp, seninkine benzer acılar yaşıyorum. Benim yaşadıklarımı yaşamanı istemem, ama biliyorum ki ikimiz de aynı dünyanın iyilik ve kötülükleriyle yaşamaya çalışıyoruz. Bir gün benim karşılaştığım kötülüğün aynısı ile karşılaşabilir ve aynı acıyı sen de yaşayabilirsin. Bu yüzden benimle empati kurabileceğine ve acımı hissedebileceğine inanıyorum.

        Sevgili insan, senden isteğim; beni sakat bırakıp, bana bu acıları yaşatanları bulman ve bir daha hiçbir türden hiçbir canlıya böyle bir acının yaşatılmaması için gereğini yapmandır. Bu toplumda insanlarla ve diğer canlılarla birlikte yaşayan bir kediyim ve bana yapılan suçun cezasız kalmaması için adalet istiyorum. Biliyorum ki, tüm canlı türler olarak hepimiz bu dünyada eşit ve iyi şartlarda yaşama hakkına sahibiz.Ancak aramızda sadece rasyonel düşünebilen ve konuşabilen canlı olarak, bu dünyadaki kötülükleri değiştirebilme ve senin türünün oluşturduğu toplumlarda yaşayan diğer canlılar için de adaleti sağlayabilme yeteneğine sahipsin. Bu yüzden senden yardım istiyorum.

        Bu dilekçeyi çevremde bana yardımcı olmaya çalışan insanlar benim ağzımdan kaleme aldılar. Bir kedi olduğum için dilekçe yazmayı da, imza atmayı da bilmiyorum. İnsan dostlarım patimi basarak, bu dilekçeye kendimden bir iz bırakmamı istediler; ancak bu istekleri onları daha çok üzdü. Çünkü benim iki ön patim artık yok. Arka patilerimden biri de hâlâ yaralı olduğu için sağlam kalan son patimi bu dilekçeye basıyorum.”

        Umut’un tedavisi, yaklaşık iki aydır Cat Hospital Kedi Hastanesi’nde sürüyor. Radikal'de yer alan habere göre, hastane başhekimi Tarkan Özçetin, Umut'un sağlık durumunun iyiye gitmesinin üzerine hukuki sürece yöneldiklerini söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ