Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Soma için ne yapsak?, Soma maden faciası, Soma, Soma'ya yardım, yardım kampanyası, Soma'ya yardım kampanyası, maden faciası, Soma maden,

        Heja BOZYEL / HT CUMARTESİ

        Tüm Türkiye’yi karartan facianın ardından hepimiz “Nasıl yardım edebiliriz?” diye sormaya başladık... İlk geceden itibaren kampanyalar başlatıldı. Bireysel ya da daha büyük kapsamlı yardımlar için kollar sıvandı. Henüz nasıl yardım edebileceğinize karar veremediyseniz, aşağıdaki alternatiflere göz atın. Ama unutmayın, şimdi çok fazla yardım yapılacak ve 1 ay, 3 ay ya da 1 yıl geçince de aynı duyguları korumak önemli olan... Çünkü babasız kalan çocuklar bundan sonra hep babasız olacak.

        - Change.org adresinden #SomaSonOlsun kampanyasında gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için dilekçeye imzanızı atın.

        - Türk Eğitim Derneği, Somalı çocukların eğitimi için tüm kaynaklarını kullanacak. “Soma’ya El Ver” kampanyasına yardım etmek isterseniz: 0 312 417 42 02 no’lu telefon numarası ile Türk Eğitim Derneği’ne ulaşabilir veya www.ted.org.tr sayfasından gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

        - KAGİDER’in kurucusu Yasemin Tutal’ın açtığı “Soma’da Babasız Kalan Çocuklar” grubuna üye olun. Grubun amacı Soma da babaları ölen çocuklarımızın eğitimlerini, geleceğini yönlendirmek. Soma’da babasız kalan çocukların sahipsiz kalmalarını engellemek ve büyüme süreçlerinde yanlarında olmak. İlk olarak Soma’ya bir keşif gezisi düzenleyecek olan grupta şimdilik 20 bin üye var.

        - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), yaşamını yitirenlerin aileleri ve yaralılar için 5 milyon liralık bir destekte bulunacak. Bunun için bir kampanya başlatıldı. Yardım için Türkiye İş Bankası AŞ TOBB Şubesi 4375 - 45045 numaralı “TOBB - Soma Maden Faciası Yardım Hesabı”na bağışta bulunabilirsiniz.

        - Elimde Ne Var Platformu, babasız kalan çocukları “manevi evlat” edinmeye çağırıyor. Manevi ebeveyn olmak için çok büyük paralar harcamanıza gerek yok. Bir defter-kalemle bile manevi çocuğunuza destek olabilirsiniz. Bunun için soma@elimdenevar. com adresine mail atmanız yeterli.

        - Çok güzel bir açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de tabii ki Somalı çocuklar için yardıma hazır. Detaylar cydd.org.tr adresinde.

        - Her felakette yardıma koşan AKUT, SMS ile yardım kampanyası başlattı. 2930’a AKUT yazan bir SMS gönderip 5 TL bağışta bulunabilirsiniz. Ama daha güzeli AKUT gönüllüsü olmak, ilkyardım kurallarını öğrenmek ve küçük ya da büyük felaketlerde yardıma hazır olmak.

        - New York’ta yaşayan Türkler’in kurduğu “Turkish Philanthropy Funds” da bir kampanya başlattı. Soma’ya 100 bin dolar bağış yapacaklar. Ben bu satırları yazarken yaklaşık 35 bin dolar toplanmıştı. tpfund.org adresinden detaylara ulaşabilirsiniz.

        - Eğlence dünyasının en çok sevilen isimlerinden olan Özgür Aras’ın başlattığı “Soma’da Kardeşim Var”, ünlü isimleri bir araya getiren, Somalı çocukları kardeşimiz yapan bir kampanya. Parasal yardım yapılmıyor. Siz kardeşinizi seçiyorsunuz, dilerseniz ona en çok istediği oyuncağı alıyorsunuz, dilerseniz okul ihtiyaçlarını...

        - Koç Üniversitesi Öğrenci Etkinlikleri ve Gönüllü Projeler Ofisi de ailelere erzak yardımı yapacak. Neler gönderebileceğinizi 0212 338 10 00 numarasından öğrenebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ