Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Son dakika: Meghan Markle geçen yaz düşük yaptığını açıkladı - Haberler
        1

        İngiltere Kraliyet Ailesi'nden ayrıldıktan sonra ABD'ye yerleşerek Birleşik Krallık'ta deprem etkisi yaratan Prens Harry ve Meghan Markle ile ilgili üzücü bir gerçek ortaya çıktı.

        2

        İlk bebekleri Archie'yi 6 Mayıs 2019'da kucaklarına alan çiftin ikinci bebeklerini anne karnında kaybettikleri öğrenildi.

        3

        The New York Times için özel bir yazı kaleme alan Markle, geçtiğimiz yaz düşük yaptığını açıkladı.

        4

        'Paylaştığımız kayıplar' başlıklı yazıda Markle yaşadıklarını ve tecrübelerini şu cümlelerle anlattı:

        5

        "Normalde her gün olduğu gibi başlayan bir temmuz sabahıydı. Kahvaltı yap. Köpekleri besle. Vitamin al. Kayıp çorabı bul. Masanın altına yuvarlanan mum boya kalemini al. Oğlunu beşiğinden almadan önce saçını at kuyruğu yap.

        6

        Ama o gün Archie'nin bezini değiştirdikten sonra keskin bir kramp hissettim. O kollarımdayken yere düştüm, ikimizi de sakinleştirmek için bir ninni mırıldandım, neşeli melodi ise aslında bir şeylerin doğru olmadığı hissine tam bir tezat oluşturuyordu. İlk çocuğumu tutarken ikincisini kaybettiğimi biliyordum.

        7

        Saatler sonra kocamın elini tutarak hastane yatağına uzandım. Gözyaşımızdan ıslanan parmaklarını öptüm. Nasıl iyileşeceğimizi hayal etmeye çalıştım.

        8

        Geçen yıl Harry ile Güney Afrika turumuzu hatırladım. Çok yorulmuştum. Küçük oğlumuzu emziriyordum ve halkın gözünde cesur görünmeye çalışıyordum. O sırada bir gazeteci 'İyi misiniz?' diye sormuştu.

        9

        Söylediklerimin pek çok kişide yankı uyandıracağını bilmeden ona dürüstçe cevap verdim. Ama bana en çok yardımcı olan şey sorunun kendisiydi. 'Sorduğun için teşekkür ederim. İyi olup olmadığımı pek kimse sormadı' dedim.

        10

        Hastane yatağında oturup kocamın parçalanmış kalbini bir araya tutmaya çalışırken, kalbinin kırılmasını izlerken iyileşmeye başlamanın tek yolunun önce 'İyi misin?' diye sormak olduğunu fark ettim.

        11

        Bu yıl birçoğumuzu kırılma noktasına getirdi. Kayıp ve acı, 2020'de her birimizi tedirgin etti."

        12

        Markle kendi yaşadıklarını anlattıktan sonra Covid-19'u, ABD polisi tarafından öldürülen George Floyd'u ve başka olumsuz gelişmeleri kaleme aldı ve düşük yapmanın hala bir tabu olduğundan bahsetti...

        13

        "Çocuk kaybetmek, çoğu kişi tarafından deneyimlenen ancak çok az kişinin bahsettiği bir keder... Kaybımızın acısıyla, eşim ve ben 100 kadından oluşan bir odada 10 ila 20 kadının düşük yaptığını öğrendik." diyen Markle, çocuklarını kaybeden insanların üzüntülerini tek başına yaşadıklarını ifade etti.

        14

        Meghan Markle'ın makalesi dünya basınında oldukça konuşuldu.

        15