Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Türkiye için üretilen askeri uçak düştü

        HT GAZETE

        Türkiye’ye teslim edilecek MSN23 imalat numaralı A400M tipi askeri nakliye uçağı İspanya’nın Sevilla kentinde test uçuşu sırasında düştü. Uçak kalkışa geçtikten kısa süre sonra yere çakıldı. Ulaştırma bakanlığı sözcüsü, 6 kişinin bulunduğu uçaktaki 4 kişinin öldüğünü, 2 kişinin de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, kazada hayatını kaybedenlerin İspanyol uyruklu ve Airbus çalışanı olduğunu açıkladı.

        HATA TESPİT EDİLMİŞTİ

        Uçağın yer ve uçuş testlerinin ardından bu yıl içinde Türkiye’ye teslimatı planlanmıştı. Airbus A400M programı sorumlusu İspanyol Fernando Alonso, 6 Mart 2015’te, bu uçaklarda önemli teknik ve fabrika hataları tespit ettiklerini vurgulayarak bu yönde kendilerine gelen şikâyetleri anlayışla karşıladıklarını belirtmişti. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 ülkenin ortak üretiminde gerçekleşen Airbus A400M’den 2018 yılına kadar Türkiye’ye 10 adet teslim edilmesi kararlaştırılmıştı.

        Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde 2 adet A400M bulunuyor. Bu uçaklar Kayseri Erkilet’teki 12. Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı’na bağlı 221. Filo’da görev yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ