Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mina faciasından kurtulan görgü tanığı anlattı

        GAZETE HABERTÜRK

        Suudi Arabistan’ın Mekke kentine 5 kilometre uzaklıktaki Mina’da, önceki gün şeytan taşlama sırasında yaşanan ve 753 kişinin öldüğü, 887 hacının da yaralandığı faciayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Mekke’deki Hac İdare Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre 4 Türk hacı adayının yaşamını yitirdiği ve 5 Türk’ün de kayıp olduğu faciadan kurtulan Nuh Ünal, izdihamın birkaç nedeni bulunduğunu söyledi.

        ‘TEKERLEKLİ SANDALYELER DEVRİLİP YOLU KİLİTLEDİ’

        Ünal, yaşananları şöyle anlattı: “Şeytan taşlamadan dönen, yani karşıdan gelenlerin sayısı çok fazla değildi. İzdihama yol ortasına bırakılan bir kamyonet neden oldu. Büyük şeytanın taşlanacağı alana 200 metre vardı. Olay olunca bağırış, çağırışlar başladı. Biraz nefeslenelim diye çadırların bulunduğu alanlara yanaşıyorduk ama görevliler kovalıyordu. Çadırlar bölgesindeki kapılar açık olsaydı bu izdiham olmazdı. Ayrıca tekerlekli sandalyeler de devrilmişti. Bunların üstüne basanlar devrildi. İzdihamın bir nedeni de tekerlekli sandalyelerin devrilmesiydi. Olayı 15-20 dakika yaşadık. Eşim yanımdaydı. Önüme aldım ve zorlukla kurtulduk. Ayrıca birileri su dağıtıyordu. Sulardan almak isteyenler de dalgalanmalara neden oldu. Yani izdihama çadırlar bölgesinin kapılarının kapalı olması, yol ortasına bırakılan kamyonet, tekerlekli sandalyelilerin devrilmesi ve su dağıtımı neden oldu diye düşünüyorum. Tabii ki ihmal de var.”

        ‘ARKAMIZA BİLE BAKAMADIK’

        Faciadan yaralı kurtulan, çadırlar bölgesindeki kapıların kapalı olduğunu anlatan Hakan Duyar da yaşanan izdihamı, “Eşimi güçlükle kurtardım. Dönüp arkamıza bile bakamadık” diye anlattı. Mina’da yaralanan 6 kişiden Mehmet Olgun, Ziya Koçak, Leyla Yıldırım, Hasibe Mert ve Birtecim Sıradaş, Mekke’deki Türk hastanesinde yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ