Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bakan Avcı'dan kritik Kamışlı açıklaması!

        Milli Eğitim Bakanı Avcı, Rus askerlerinin Kamışlı'da olduğunu doğruladı. "PYD ile birlikte hareket ediyorlar" ded.

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde olan yerleşim yerlerinde, bölgelerde rejim güçleriyle Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyorlar" dedi.

        CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulunda, Hükümetin, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde Rus askerlerinin yığınak yapması konusunda bilgilendirme yapmasını istedi.

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığından aldığı bilgiyi Genel Kurulla paylaştı.

        Avcı, bu açıklamayı Milli Eğitim Bakanı olarak değil, nöbetçi bakan olarak yaptığını belirterek, "Çünkü, daha sonra 'Milli Eğitim Bakanı niye bu işlerle uğraşıyor' gibi polemiklere neden olmak istemiyorum" dedi.

        Kamışlı ile ilgili sorulan soruya Dışişleri Bakanlığından aldığı bilgiyle cevap vermek istediğini ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

        "Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde olan yerleşim yerlerinde, bölgelerde rejim güçleriyle Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da da rejim güçleriyle birlikte belli bir Rus askeri varlığının söz konusu olduğu doğru. Kamışlı'da rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyorlar."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ