Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa'da 11 terör saldırısı engellendi

        Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransa'da 2015 başından bu yana 11 terör saldırısının engellendiğini bildirdi.Cazeneuve, France 5 televizyonuna katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Uzatılması tartışılan olağanüstü halin sonsuza kadar sürmeyeceğinin altını çizen Cazeneuve, 13 Kasım 2015 saldırıları sonrasında olağanüstü hal ilanının da gerekli olduğunu dile getirdi.

        Terör tehdidinin devam etmesi durumunda olağanüstü halinde uzatılmasında bir sakınca olmadığını dile getiren Cazeneuve, 13 Kasım 2015 saldırganlarının tamamının henüz yakalanmadığına dikkati çekti.

        Cazeneuve, 2015 ilkbahardan bu yana 6, 2015 başından bu yana da toplam 11 terör saldırısının engellendiğinin altını çizerek, bunlar arasında konser salonuna ve sokaktaki insanlara saldırı planlarının da yer aldığına vurgu yaptı.

        Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda BBC'ye konuşan Başbakan Manuel Valls, olağanüstü halin uzatılacağını söyleyerek "Tehdit devam ettiği sürece, bütün imkanları kullanmalıyız. DAEŞ'ten kurtulana kadar olağanüstü hal devam etmeli" yorumunda bulunmuştu.

        Fransa'da olağanüstü hal uygulaması, 26 Şubat'ta sona erecek. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın olağanüstü halin 6 aya kadar uzatılabilmesini öngören anayasa değişikliğini şubat ayının ilk haftasında bakanlar kurulunun gündemine getirmesi bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ