Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mevlüt Çavuşoğlu: Teröre karşı mücadelemiz sürecek

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına değinerek, "Terör bir kez daha çirkin ve kalleş yüzünü göstermiştir. Terörle mücadelemiz bundan sonra da kararlı bir şekilde sürecek." dedi.

        Çavuşoğlu, Çırağan Sarayı'nda İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir araya geldi. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Çavuşoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını değerlendirdi.

        Çavuşoğlu, "İstanbul'da sivil insanları hedef alan terör saldırısının haberi geldi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da şifalar diliyorum. Terör, bir kez daha çirkin ve kalleş yüzünü göstermiştir. Sivil insanları hedef almıştır. Terörle mücadelemiz bundan sonra da kararlı bir şekilde her alanda devam edecektir. Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyadan da beklentimiz budur. 'Ama'sız bir şekilde terörle mücadelede ortak hareket etmemiz lazım." diye konuştu.

        Terörle mücadele konusunu İranlı mevkidaşı ile de görüştüğünü dile getiren Çavuşoğlu, "Bugün değerli kardeşim Cevad Zarif ile görüşmemizde de terörle mücadelede Türkiye ve İran arasındaki iş birliğini daha da güçlendirme konusunda kararlılığımızı ortaya koyduk. Bu konuda içişleri bakanlarımız başta olmak üzere ilgili kurumlarımız da önümüzdeki süreçte bir araya gelecekler." ifadelerini kullandı.

        Zarif de, terör saldırısını kınayarak, ölenlere başsağlığı diledi. Zarif, "Bütün terör olaylarını lanetliyorum." dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ