Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Dış basın istiklal Caddesi'nde patlamayı böyle gördü

        İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşen patlama dünya basınında büyük yankı buldu. Yabancı haber ajansları patlamayı "son dakika" gelişmesi olarak geçtiler.

        Uluslararası haber ajansları, İstanbul'un en kalabalık yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu.

        Patlamayı ilk geçen ajans Reuters oldu. İngiliz haber ajansı, "İstanbul'un turistik merkezinde yaşanan patlamada iki kişinin öldüğünü, yedi kişinin de yaralandığını" yazdı.

        Amerikan Associated Press haber ajansı ise İstanbul'un kabalık caddesinde patlama yaşandığını ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini duyurdu.

        Fransız haber ajansı AFP, "İstanbul'un kalbindeki kalabalık alışveriş caddesinde patlama yaşandı. Patlamanın nedeni bilinmiyor. Ambulanslar olay yerine sevk edildi" ifadelerini kullandı.

        İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısını kınadığını bildirdi.

        Hammond, İstanbul’daki saldırıyı sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla kınadı. Saldırıyı “anlamsız” diye nitelendiren Hammond, “Bu sabah İstanbul’da yaşanan anlamsız bombalamayı kınıyorum. Türk halkıyla dayanışma içindeyim.” ifadelerini kullandı.

        İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington da saldırıyı Hammond gibi “anlamsız” diye nitelendirdi.

        Saldırıyı kınayan Lidington, “İngiltere Türk dostlarının bu zor zamanda yanındadır ve sorumluların izinin sürülmesinde gerekebilecek her türlü yardıma hazırdır. Birlik, sükunet ve kararlılık ile terörizm tehdidini yenebiliriz.” mesajını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ