Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer 123 sığınmacı Dikili Limanı'na getirildi

        Mehmet İNMEZ / İZMİR

        Türkiye ile AB arasında Geri Kabul Anlaşması gereği 4 Nisan'da 202 sığınmacının ardından dün de Lesvos adlı gemi ve Nazlı Jale adlı feribotla biri kadın 123 sığınmacı Dikili Limanı'na getirildi.

        SEDYEDE GETİRDİLER

        Limana ilk olarak yanaşan Lesvos'tan 44, Nazlı Jale'den 79 sığınmacı polisler eşliğinde indirildi. Özellikle genç ve çoğunluğu bekar olan Afganistan, Mısır, Irak ve Pakistan uyruklulardan oluşan sığınmacılardan bazıları ile kimi görevlilerin maske takması dikkat çekti. Polis eşliğinde gemilerde yolculuk yapan sığınmacılardan bazıları rahatsızlanarak limanda kurulan çadırlarda tedavi edildi. Irak uyruklu bir kadın da rahatsızlanınca gemiden sedye ile 112 ekipleri tarafından indirildi. Sığınmacılar çadırda parmak izi alınıp, kayıt işlemleri yapıldıktan sonra otobüslerle Kırklareli'ndeki kamplara gönderildi. Gelen sığınmacıların parmak izlerinin 48 saat önce Türkiye'de bulunan Göç İdaresi yetkililerine gönderildiği ardından sığınmacıların kabul edildiği öğrenildi.

        İKİ ADADAN MİDİLLİ'YE GETİRİLDİ

        İkinci gemide gelen sığınmacıların Kos ile Leros adalarına kaçak yollardan giden ve bu adalardan Midilli'ye götürülen 112 kişi içerisinden seçilerek gönderildikleri belirtildi. Anlaşma gereği şu ana kadar pazartesi 202 ve dün 123 olmak üzere toplam 325 sığınmacı Dikili Limanı'na getirilmiş oldu.

        İLGİ YOKTU

        Pazartesi günü 160'a yakın yabancı basın kuruluşunun canlı yayın yaptığı limanda bugün saedce 4 basın kuruluşu yayın yaptı. Sığınmacıların gelişini takip eden vatandaşların sayısında da düşüş olduğu gözlendi. Diğer yandan limanda polis geniş güvenlik önlemi alırken, herhangi bir eyleme karşı TOMA da hazır bekletildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ