Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yeni hükümeti onayladı

        KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün başbakanlığındaki yeni koalisyon hükümetini onayladı.

        KKTC'de Başbakan Ömer Kalyoncu'nun istifasını sunmasının ardından hükümeti kurmakla görevlendirilen Özgürgün, Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) ve bağımsızların desteğiyle oluşturdukları yeni Bakanlar Kurulu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Akıncı’ya sundu.

        Cumhurbaşkanı Akıncı, burada yaptığı konuşmada, Özgürgün'ün bakanlar kurulu listesini kendisine sunduğunu belirterek, listeyi onayladığını bildirdi.

        Önemli olanın hangi hükümet olursa olsun topluma en yararlı hizmetin sunulması olduğuna işaret eden Akıncı, yeni hükümetin ülke ve toplum için hayırlı olmasını diledi.

        Akıncı, Özgürgün ile Kıbrıs müzakere sürecini de ele aldıklarını belirterek, yeni kurulacak hükümet ile uyumlu çalışmalarının son derece önemli olduğunu vurguladı.

        "Kıbrıs'ta artık 2016 yılını barış yılı haline dönüştürmek ortak bir hedef olmalı." diyen Akıncı, bu yönde hep birlikte çalışacaklarını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ