Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Boris Johnson: AB, Hitler’in yolunda ilerliyor

        GAZETE HABERTÜRK

        İngiltere’nin önde gelen siyasi simalarından eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson Avrupa Birliği’nin (AB) bugünkü güç kazanma hamlelerini, Nazi lideri Adolf Hitler’in kendi döneminde tek güç olma çabasına benzetince ortalık karıştı.

        İngiliz The Sunday Telegraph Gazetesi’ne konuşan Johnson, “AB’nin bugün yapmak istediklerini Napolyon, Hitler ve başka birileri daha denedi ancak sonları hüsranla bitti” değerlendirmesinde bulundu. Johnson, Avrupa kıtasında son 2 bin yılda Roma İmparatorluğu’nu örnek alarak yapılmak istenen “tek hükümet” sisteminin de başarısız olduğunu sözlerine ekledi.

        ‘JOHNSON’IN KIRLI OYUNU’

        Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal’in torunu olan ve Muhafazakâr Partili Johnson’ın sözleri, dün sabahtan itibaren Alman televizyonlarında birinci haber olarak verilirken, İngiliz politikacılardan bu sözlere tepkiler gecikmedi.

        İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Hilary Benn, AB’nin 2. Dünya Savaşı sonrası kıtadaki çatışmalara son veren bir proje olduğunu dile getirerek, “Johnson’ın böyle bir karşılaştırma yapması saldırgan ve umut kırıcı” yorumunu yaptı.

        İşçi Partisi’nin etkili milletvekillerinden Yvette Cooper da eski belediye başkanını “kirli bir oyun” oynamakla suçlayarak, “Johnson, umutsuz kampanyasını sürdürmek için kıtamızda onlarca yıldır barışı koruyan bir kurumu, milyonlarca masum insanı katleden Hitler’le ilişkilendirmeye çalışıyor” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ