Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Düşen Mısır uçağının pilotu acil iniş isteğinde bulunmuş

        Akdeniz'e geçtiğimiz hafta düşen Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağının kaptan pilotunun kuleden acil iniş izni istediği ortaya çıktı.

        Paris-Kahire seferini yaparken, Akdeniz'e yolcu uçağının düşmesine ilişkin yeni iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.

        Fransız televizyonu M6'nın iddiasına göre, uçağın kaptan pilotu, uçağı duman kapladığı gerekçesiyle acil iniş isteğinde bulunmuş. Paris'teki havacılık kaynakları, söz konusu diyalogun birkaç dakika sürdüğünü, ardından da pilotun, yangının söndürülmesi ve dumanın temizlenmesi için "hızlı bir iniş" yapmak için harekete geçtiğini belirtti.

        Fransız televizyonu, ani alçalmaların, kabin basıncında büyük değişimlere neden olabileceğini ve bunun aşırı derecede tehlike arz ettiğini vurguladı. Fransız araştırmacılar, uçağın radardan kaybolmasından dakikalar önce birkaç noktadan dumanlar çıktığını tespit etmişti. Araştırma ekibinin sözcüsü Sebastien Barthe, "Bu genellikle yangın anlamına gelir" demişti.

        TÜM SENARYO DEĞİŞİR

        Fransız televizyonu M6'nın iddiasının doğru çıkması halinde, uçağın düşüş nedenine dair senaryolar da büyük oranda değişecek. Zira yetkililer tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, pilotların uçakta herhangi bir sorun olduğuna dair bildirim yapmadıkları belirtilmişti.

        DENİZALTI KARA KUTUYU ARIYOR

        Ekipler MS804 sefer sayılı uçağın kara kutusunu bulmak için çaba gösteriyor, Mısır ordusu Akdeniz'in ortasındaki aramalara bir denizaltıyla katılıyor. Denizaltı suyun 3 bin metre altında kara kutuları arayacak. Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi, "Kara kutuları kurtarmak için çalışıyoruz" dedi.

        KONTROLSÜZ ŞEKİLDE 22 BİN FEET ALÇALMIŞTI

        Mısır Hava Yolları'na ait A 320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken, 20 Mayıs cuma sabah 02.45’te Akdeniz’de Mısır hava sahasında radardan kaybolmuştu.

        Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, "Uçak saat 03.37’de 37 bin feet yükseklikte iken, önce 90 derece sola, ardından da 360 derece sağ manevra yaparak 15 bin feet’e indi. 10 bin feet’e indiğinde de izi kayboldu” demişti.

        Uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi olmak üzere 10 mürettebat bulunduğu, uçaktakilerden 30'unun Mısırlı, 15'inin Fransız, 2'sinin Iraklı, diğer 9'unun İngiliz, Belçikalı, Kuveytli, Suudi Arabistanlı, Sudanlı, Çadlı, Portekizli, Cezayirli ve Kanadalı olduğu açıklanmıştı. Ekipler şimdiye kadar uçağın enkazı ve bazı ceset parçalarını bulmuş durumda.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ