Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda konuştu

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO karargahı girişinde, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'yle dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, "Türkiye için farklı güvenlik tedbirleri alıyoruz. Awacs'ların gözlem uçuşları, İspanyol Patriot bataryaları, Doğu Akdeniz'de NATO gemileri ve İtalyan füze savunma sistemleri bu önlemlerin bir parçası." dedi.

        "ÜLKELERİMİZ GÖRÜLMEMİŞ GÜVENLİK ZORLUKLARI YAŞIYOR"

        NATO Varşova zirvesine birkaç hafta kaldığını anımsatan Stoltenberg, "Ülkelerimiz doğudan ve güneyden eşi benzeri görülmemiş güvenlik zorlukları yaşıyor. Varşova zirvesinde her yönden tehdide karşı caydırıcılığımızı ve savunmamızı arttıracak kararlar alınacak." diye konuştu.

        Stoltenberg, "Dönüşümlü olarak 4 güçlü, çok uluslu müfrezenin Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya konuşlandırılmasında anlaşılacak." ifadesini kullandı.

        "SİBER SAVUNMA MEKANİZMALARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

        NATO kuvvetlerinin Avrupa'da hareket hızını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılacağını söyleyen Stoltenberg, siber savunma mekanizmalarının kuvvetlendirileceğini kaydetti. NATO üyesi ülkelerin uzun yıllar sonra 2015 yılında savunma harcamalarını artırdığını anımsatan Stoltenberg, 2016'da da bu artışın devam etmesini beklediğini belirtti.

        IŞIK İLE STOLTENBERG GÖRÜŞTÜ

        Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

        Bakan Işık, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO Genel Merkezi'ndeki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda temaslarına devam ediyor. İkili görüşme gerçekleştirme fırsatı da bulan Bakan Işık, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ