Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya CIA: IŞİD'in küresel terör tehdidi azalmadı

        HABERTURK.COM

        ABD'nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) direktörü John Brennan, Senato İstihbarat Komitesi'ne yaptığı bilgilendirmede, terör örgütü IŞİD'in halen çok zorlu bir düşman olduğunu söyledi.

        Obama yönetiminin IŞİD'le mücadelesindeki ilerlemeye de değinen Brennan, buna rağmen eforlarının, grubun terörizm kapasitesini ve küresel etki alanını azaltmadığını vurguladı.

        Brennan, IŞİD'in gerilla taktikleri uygulayarak, koalisyonun kazanımlarının intikamını almak için Paris ve Brüksel'de yaptığı gibi saldırılar düzenleme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

        Öte yandan Brennan, IŞİD'in Libya ve Sinai yarımadasında da güçlendiğini ve Irak ve Suriye'deki cephede ne olursa olsun, örgütün terör saldırıları düzenlemek için gücünü korumaya devam edebileceğini vurguladı. Brennan, IŞİD'in daha fazla saldırı için hazırlandığını ifade ederek, "IŞİD, Batı'da saldırıları yürütecek geniş kadrajda Batılı savaşçıya sahip" dedi.

        Brennan, IŞİD'in şuanki savaşçı sayısının, El Kaide'nin en parlak olduğu dönemdenbile daha fazla olduğunun altını çizdi.

        CIA direktörü IŞİD'in Libya'da 5 bin ila 8 bin, Nijerya'da 7 bin ve Mısır, Afganistan ve Pakistan'da da daha yüzlerce savaşçısı olduğunu kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ