Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Barack Obama Dallas'ı ziyaret edecek

        Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın, Avrupa ziyaretini kısa keserek hafta başında Dallas kentine bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

        Açıklamada, Obama'nın, Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings'ten gelen davet üzerine bu kente gideceği kaydedildi. Obama'nın, Dallas ziyaretinin ardından Washington DC'ye dönerek söz konusu saldırıyla ilgili olarak çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

        NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için Polonya'da bulunan Obama'nın, Polonya'dan İspanya'ya geçeceği ve buradaki önceden planlanmış ziyaretini kısa keserek ABD'ye hareket edeceği bilgisi de paylaşıldı.

        "SALDIRGAN YALNIZ BAŞINAYDI"

        Öte yandan, ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Dallas saldırganının saldırıyı "yalnız başına gerçekleştirdiğini" açıkladı. Johnson, düzenlediği basın toplantısında "tek bir saldırganın söz konusu olduğunu" ve "herhangi bir uluslararası terör bağlantısı olmadığını" vurguladı.

        Perşembe akşamı Dallas'ta keskin nişancı saldırısı sonucu 5 polis hayatını kaybetmiş, 7 polis yaralanmıştı. Dallas Polis Teşkilatının, adını Micah Xavier Johnson (25) olarak açıkladığı saldırgan, bir garajda polisin yönlendirdiği uzaktan kumandalı robotun taşıdığı bomba ile öldürülmüştü.

        Johnson'ın evinde yapılan aramada, bomba yapımında kullanılan birçok malzemenin, balistik yeleklerin, tüfeklerin ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ