Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Almanya'da Beşşar Esed'e suç duyurusu

        Almanya'daki avukatlar Mehmet Daimagüler, Serkan Alkan ve Jens Dieckmann'ın, Beşşar Esed hakkında, Suriye'de, uluslararası ceza hukukuna göre "insanlık ve savaş suçu işlediği" gerekçesiyle Federal Başsavcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

        Daimagüler yaptığı açıklamada, Esed hakkında Federal Başsavcılığa bu hafta içinde suç duyurusunda bulunulduktan sona pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleneceğini ve burada konuyla ilgili ayrıntıların aktarılacağını belirtti.

        Avukatların yazılı açıklamasında da 2016’nın nisan ayından beri Suriye rejimi askerlerinin, Halep'teki muhaliflere ve sivil halka hava saldırısında bulunduğu ifade edilerek, bu saldırıların insani olarak kabul edilemeyecek ölçüde ve yoğunlukta yapıldığı kaydedildi.

        Son 6 aydan beri özellikle geceleri sivil tesislere ve hastanelere yönelik bombardımanların yapıldığı belirtilen açıklamada, Halep’in doğusunda eylül ile ekim ayları arasında Suriye rejiminin hava saldırıları sonucu yaklaşık 400 sivilin öldürüldüğüne işaret edildi.

        Açıklamada, suç duyurusunda bulunanların iltica sürecinde bulunan Esed rejimi mağdurlarının avukatları olduğuna işaret edilerek, avukatların günlük hayatta Esed rejiminin kendi halkına karşı yaptığı zulüme tanıklık ettiği kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ