Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika SONDAKİKA Reuters: Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Flynn istifa etti

        Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn'in, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Ivanovich Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine dair iddialar üzerine görevinden istifa ettiği bildirildi.

        Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, Fylnn istifa mektubunda şu ifadelere yer verdi:

        "Rus Büyükelçi ile yaptığım telefon görüşmesi hakkında farkında olmayarak seçilmiş Başkan Yardımcısı'nı ve diğerlerini eksik bilgilendirdim. Başkan ve Başkan Yardımcısı'ndan özür diledim ve özrümü kabul ettiler. İstifamı veriyorum; bu kadar onurlu bir konumda ülkeme ve Amerikan halkına hizmet etmekten onur duydum. Başkan Donald J. Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence ve onların topladığı diğer muhteşem ekiple bu yönetim ABD tarihinde en büyük yönetim olarak anılacaktır."

        REKLAM

        FLYNN'IN YERİNE KORGENERAL KELLOGG ATANDI

        Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Ivanovich Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin iddialar üzerine istifa eden Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn'in yerine emekli Korgeneral Keith Kellogg'un geçici olarak atandığı bildirildi.

        Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, Kellogg'un Flynn'in istifasından kısa bir süre sonra ABD Başkanı Donald Trump yönetimi tarafından geçici Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atandığı belirtildi.

        Kellogg, Trump'ın Savunma Bakanlığı geçiş ekibinin başkanlığını ve seçim kampanyası sürecinde de dış politika danışmanlığını yürütmüştü.

        GÜLEN HAKKINDA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

        Trump'ın seçim kampanyasında 'Güvenlik ve İstihbarat Başdanışmanı' olarak görev yapan Flynn, seçimlerden kısa bir süre sonra kaleme aldığı yazıda FETÖ ile ilgili olarak; "Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?" ifadelerini kullanmıştı.

        NE OLMUŞTU

        Mike Flynn’in Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile göreve başlamadan önce görüştüğü ve bu görüşmede Obama yönetimi tarafından Rus diplomatlara yönelik uygulanan yaptırımlar hakkında müzakerede bulunduğu ortaya çıkmıştı.

        Flynn ise önce Trump'ın isteğiyle Rus büyükelçi ile konuştuğu izlenimi yaratmaya çalışmış, daha sonra yaptığı açıklamada ise görüşmenin sadece bir taziye görüşmesi olduğunu ve yaptırımlar konusunun gündeme gelmediğini belirtmişti.

        Ancak ABD basınına açıklama yapan istihbarat yetkililerinin Flynn'in sözlerinin doğru olmadığı yönündeki beyanları emekli Korgeneral'i baskı altında bırakmıştı. Beyaz Saray Basın Sekreteri Sean Spicer, iddialar üzerine Trump'ın, Flynn'in durumunu değerlendirdiğini belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ