Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Irma Kasırgası ABD'de! 3.4 milyon Amerikalı karanlıkta kalabilir!
        1

        Miami'nin kuzeyindeki Hardee County bölgesinde iki arabanın kafa kafaya çarpıştığını ve kazada 2 kişinin hayatını kaybetti.

        2

        Onlarca kişinin ölümüne yol açan ve şiddetlenerek yoluna devam eden Irma Kasırgası Karayipleri, Dominik Cumhuriyeti, Kosta Rika ve Küba'yı vurdu.

        3

        Amerikalı yetkililer, kasınganın yıkıcı bir etkisi olacağı uyarısında bulundu. Florida'da yaşayan 5.6 milyon kişiye yaşadıkları bölgeyi acilen tahliye etmeleri talimatı verildi.

        4

        Bunun Amerika Birleşik Devleri tarihindeki en büyük tahliyerden biri olduğu ifade ediliyor.

        5

        Öte yandan Florida'ya elektrik hizmeti veren şirket, Irma Kasırgası'nın yola açacağı tahribat nedeniyle 3.4 milyon müşterilerinin elektrikten mahrum kalabileceği yönünde açıklama yaptı.

        6

        Eyalatten tahliye işlemi sürerken otoyollarda trafik yoğunluğu oluştu. Yoğun trafik ve yaşanan akaryakıt sıkıntısı nedeniyle vatandaşların bölgeyi terk etmelerinin planlandığından daha uzun süreceği kaydedildi.

        7

        Florida Valisi Rick Scott, tahliye kararı verilenlerin derhal evlerinden ayrılması gerektiğini belirterek, "Bu, eyaletin daha önce hiç görmediği derecede yıkıcı bir fırtına." ifadelerini kullandı.

        8

        Zamanın hızla daraldığını dile getiren Scott, halen eyalette etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle 25 bin aboneye elektrik verilemediğini bildirdi.

        9
        10

        ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Florida Keys'ten geçerek devletin batı sahilinin güçlü bir fırtınanın etkisine girmesinin beklendiğini söyledi.

        11

        Florida Elektrik idaresinden yapılan açıklamaya göre 420 bin kişi elektrik hizmetinden faydalanamıyor.

        12

        Kasırganın vurduğu Florida'nın alt bölümünde toprak kayması meydana geldiği belirtildi.

        16

        Irma Kasırgası'nın tarihin en güçlü 7. kasırgası olduğu belirtildi.

        17

        929 milibar basınç ile Irma Kasırgası, 1928'de gerçekleşen ve 4000'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Okeechobee Kasırgası'na benzetiliyor.

        18

        6 Eylül 1928'de başlayan Okeechobee Kasırgası 20 Eylül'e dek sürmüş ve günümüz kuruyla 1,2 milyar dolar zarara yol açmıştı.

        49
        50
        51
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ