Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bakanı itiraf etti: Sarkozy Haçlı Seferi yönetiyor

        Libya Lideri Muammer Kaddafi ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’den sonra Fransız İçişleri Bakanı Claude Gueant da koalisyon güçlerinin Libya’ya yönelik operasyonunu “Haçlı Seferi” olarak tanımladı.

        Bakan Gueant, önceki akşam katıldığı ‘Talk Orange’ adlı siyasi talk-şov programında, Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin Libya’da bir “Haçlı Seferi”ne önderlik ettiğini söyledi.

        Gueant, “Cumhurbaşkanımıza yönelik eleştirilerle ilgili şunu söylemek istiyorum. Şu an herkes, Sarkozy’nin orada olduğuna şükrediyor. Herkes televizyonlardan Kaddafi’nin yaptığı katliamı izlemeye hazırlanıyordu. Tanrı’ya şükür ki Cumhurbaşkanımız, Haçlı Seferi’nin önderliğini yaparak önce BM’yi, ardından da Arap Birliği ve Afrika Birliği’ni harekete geçirdi” dedi.

        NATO’dan işgal provası mı?

        İtalya'nın kuzeyindeki Aviano’da bulunan NATO üssünde dün hareketli saatler yaşandı. Üste bulunan Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait C-17 Globe master III nakliye uçaklarının katıldığı tatbikatta Amerikan paraşütçülerinin belirlenen hedeflere bırakılması, Libya’ya yönelik bir kara harekâtına hazırlık mı yapılıyor sorusunu akıllara getirdi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ