Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya EXPO 2015 MİLANO'NUN OLDU

        EXPO 2015'i Milano kazandı. Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulunda yapılan ve İzmir'in de aday olduğu ortamda, 65'e karşı 86 oyla, EXPO 2015'in İtalya'nın Milano kentinde düzenlenmesi kabul edildi.

        Uluslararası Sergiler Bürosunun (BIE), EXPO 2015'in nerede yapılacağına dair kararını açıklamasıyla birlikte, uluslararası alanda daha fazla tanınma avantajına sahip olan Milano, rakibi İzmir'i geride bırakmış oldu.

        Dünyanın 7. büyük ekonomisi olan İtalya'nın ''sanayi ve ticaret başkenti'' olarak kabul edilen Milano, EXPO 2015 için EXPO'lar ve benzer organizasyonlar konusundaki deneyimini ön plana çıkaran kampanyalar yürütüyordu.

        İzmir'in ''Herkes İçin Sağlık: Daha İyi Bir Yaşam İçin Yeni Yollar'' başlıklı temasına karşılık yarışa ''Gezegenimizde Beslenme: Yaşam için Enerji'' temasıyla katılan Milanolu yetkililer, gerek sunumlarında, gerekse tanıtım çalışmaları sırasında kentin böyle büyük bir organizasyon için gereken altyapıya şimdiden sahip olduğunu vurguladılar.

        Resmi kararın açıklanmasıyla Türkiye’de içeriden sızdırılan bilgiyle yaşanan heyecan yerini üzüntüye bıraktı. Başta televizyonların canlı yayınlarında olmak üzere önce Türkiye’nin kazanamamasından duyulan üzüntü dile getirildi, ardından Milano kararı açıklandı.

        Öte yandan saat 19.00 itibariyle EXPO 2015’i İzmir’in kazandığına yönelik haberin kim tarafından sızdırıldığı merak konusu oldu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ