Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Arafat'ın eşinden suç duyurusu | Dış Haberler

        Eski Filistin Lideri Yaser Arafat'ın karısı Süha Arafat, Fransa'dan eşinin ölümüyle ilgili iddiaların soruşturulması için suç duyurusunda bulundu. Arafat, eşinin 2004'te Paris'teki askeri hastanede vefat etmeden önce zehirlendiğini öne sürdü.

        Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir raporda, Arafat'ın giysilerinde polonyum-210 maddesine rastlandığı belirtilmişti. Filistin yönetimi de rapordaki bu iddia nedeniyle Arafat'ın mezarının açılmasına karar vermişti.

        Arafat, 2004 yılının Ekim ayında, yaklaşık 2.5 yıl İsrail ordusu tarafından zorla tutulduğu karargahından çıkarılarak, Fransa'ya götürülmüş ve askeri hastanede tedavi altına alınmıştı. Filistin'in efsane lideri hastaneye kaldırıldıktan bir ay sonra da hayatını kaybetti. Süha Arafat ve kızı Zahva tarafından yapılan suç duyurusunda, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerin Arafat'ı öldürdükleri iddia ediliyor. Arafat ailesi tarafından yapılan açıklamada "Bu aşamada bir devleti veya grubu suçlamıyoruz. Fransız adaletine güveniyoruz" denildi.

        DIŞ HABERLER SERVİSİ