Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer İkinci kez yanlış tanıttılar!

        Medyatik kişiliği ile tanınan eski Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı'nın aksine, halefi Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, gittiği ülkelerde yanlış tanıtılmasının sıkıntısını yaşıyor.

        2007 yılında devlet başkanlığı koltuğuna oturan ve ülkesinde ''Arkadağ'' ve ''Büyük refah devrinin lideri'' olarak anılan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, yurt dışında art arda iki ülkede diplomatik sorun yaşadı.

        Devlet Başkanı Berdimuhammedov, geçen Mart ayında Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı resmi temasları sırasında, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç kendisine "Kazakistan Devlet Başkanı" şeklinde hitap etmiş ve bu gaf, Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un yüz ifadelerine yansımıştı.

        Berdimuhammedov, Ukrayna'da yaşadığı olayın bir benzerini bu kez Letonya'da yaşadı.

        Türkmen doğalgazının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ulaştırılması konusunda temaslarda bulunmak üzere Letonya'ya gelen Devlet Başkanı Berdimuhammedov, Letonya Devlet Başkanı Andris Berzins'in, Türkmenistan Devlet Başkanı ve heyeti yerine ''Türkiye Devlet Başkanı ve heyeti'' hitabını kullanması ile ikinci sürprizini yaşadı.

        Berdimuhammedov, bu ifadeyi de şaşkınlıkla karşıladı ancak herhangi bir düzeltme yapmadı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ