Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Fransızlar'dan geçici kapatma

        Mısır'ın başkenti Kahire'deki Fransa Büyükelçiliği, ülkedeki kültür merkezleri ve eğitim kurumlarını, muhtemel olaylara karşı 4 gün kapatma kararı aldı.

        Fransa Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Mısır'da yaşanabilecek olası kargaşa nedeniyle ülkedeki kültür merkezleri ve eğitim kurumlarının 4 gün kapatıldığı ifade edildi.

        Elçilikten yapılan açıklamada, pazar 23 Eylül Pazar gününe kadar tüm kurumlardaki uygulamaların normale döneceği belirtildi.

        Açıklamada, ayrıca Mısır'da yaşayan Fransızlara olaylara karşı gerekli önlemleri almaları ve talimatlara uymaları çağrısında bulunuldu.

        Öte yandan, Fransız Büyükelçiliği'nin, uluslararası antlaşmalara göre, Mısır'dan güvenliklerinin sağlanması yönünde talepte bulunduğu belirtildi.

        Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın, bugün, 20 ülkede konsolosluk, elçilik ve eğitim kurumlarının 21 Eylül Cuma günü geçici olarak kapatılması yönünde karar aldığı açıklanmıştı.

        Fransa'da ''Charlie Hebdo'' isimli haftalık mizah dergisinin Hz. Muhammed'in karikatürüne yer vermesi tepkilere yol açmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ