Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi "Türkiye'yi savunma planımız konusunda detay veremem"

        NATO Genel Sekreteri Rasmussen'e, Aylık bilgilendirme toplantısında, Suriye'deki gelişmeler çerçevesinde Türkiye'ye destek vermek ve korumak adına mevcut planlarında herhangi bir güncelleme olup olmadığı soruldu. NATO gibi bir savunma organizasyonunun kendi üyelerini tehdit eden algılar karşısında savunma planları olmamasının süpriz olacağını ifade eden Rasmussen, bu planların detayları konusunda ise yorum yapamayacağını belirtti.

        Türkiye-Suriye sınırına füze sistemleri yerleştirilmesi planlanıyor mu şeklindeki soruya ise Rasmussen, "Türk tarafından böyle bir talep almadık. Eğer alırsak elbette o zaman tüm müttefikler bu konuyu gözden geçirir" cevabını verdi.

        Rusya ile ilişkilere de değinen Rasmussen, transit anlaşmalar, uyuşturucu ticareti ve terörle mücadele gibi pratik konularda başarılı ve verimli işbirliği gerçekleştirdiklerini ancak füze savunma sistemlerinde ortak hareket etme konusunda henüz olumlu bir ilerleme kaydedilemediğini söyledi.

        Rasmussen, bir sonraki NATO-Rusya Konseyi zirvesinin Aralık ayında gerçekleşebileceğini ifade etti.

        ABD seçimlerine ilişkin de konuşan Rasmussen, "Kim kazanırsa kazansın eminim ki ABD transatlantik ilişkilerine ve müttefiklerine bağlı kalacak ve varolan işbirliğini sürdürmeye devam edecektir. Bugünkü yönetim ile ilişkilerimiz en üst ve en başarılı seviyededir."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ